Jan Mak - Scanpix
 
Artikel
kommentarer
Fotboll > Allsvenskan

Jan makar på sig - tränaren lämnar krislaget Gais

Jan makar på sig - tränaren lämnar krislaget Gais

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 02/10/2012 kl 13:27
Krislaget Gais tränare Jan Mak slutar i klubben med omedelbar verkan.

I går blev det klart att sportchefen Mats Persson lämnar sitt uppdrag efter säsongen. Efter 2-7-förlusten mot IFK Norrköping meddelar tränaren Jan Mak att han slutar med omedelbar verkan.

- Tyvärr är det hopp som fanns vid min anställning om att kunna behålla Gais kvar i Allsvenskan nu ute. Och eftersom det från början var klart att min insats skulle vara tillfällig är det bättre att föreningen redan nu fokuserar på den framtid jag ändå inte är en del av, säger Jan Mak till klubbens hemsida.

- Jan har gjort ett ärligt och rejält försök att vända trenden och att det misslyckats är absolut inte enbart hans skuld. Nu måste vi avsluta den här säsongen på ett värdigt sätt och försöka bygga upp en positivare anda i föreningen inför 2013, säger klubbchef Leif Gjulem.

Beskedet kommer dagen efter att ett 50-tal Gais-fans tog över Gaisgården för att konfrontera spelare och ledningen. Gjulem, supporterkontakten Erik Bergkvist och talangutvecklare Jonas Lundén närvarade.

När spelarbussen anlände ville fansen ställa frågor. Endast Erik Johansson svarade.

Enligt Gjulem var inte situationen hotfull.

- Nej. Det är inte automatiskt hotfullt bara för att någon är berusad och ställer högljudda frågor. Jag har aldrig känt mig hotad under den tiden jag jobbat för Gais, säger han till GP.

Vem som ersätter Jan Mak är oklart.

Gais är den tredje allsvenska klubben som byter tränare under nuvarande säsong. Göteborgsklubben är dock den enda som gjort det två gånger i år.

Tobias Jönsson - eurosport.se

 

kommentarer