STOCKHOLM 20120926 : AIK:s Martin Lorentzson trycker undan Elfsborgs Niklas Hult i onsdagens match på Råsunda. - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Lorentzson deppar trots drömmålet: "Jag är besviken"

Lorentzson deppar trots drömmålet: "Jag är besviken"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 27/09/2012 kl 07:53
Målskytt igen. Med en drömträff den här gången. Ändå hade AIK:s Martin Lorentzson långt till skrattet efter 1-1-matchen mot Elfsborg. "Det är det där lilla sista som saknas", säger han.
 

Martin Lorentzson har haft en fantastisk höst. AIK:s högerback har inte bara varit stabil defensivt utan han har även gjort flera viktiga mål. Inte minst i Europa League där han var den som sköt AIK in i huvudturneringen. Inget mål har dock varit snyggare än det han drog till med i toppmatchen mot Elfsborg i den andra halvleken.

- Jag försökte få en bra träff på mål. Det var en bra passning från Martin (Mutumba). Han är bra på att vika in i banan och lägga in i boxen. Nu passade han snett bakåt. Jag kom bra till bollen och fick en bra träff. Skönt att se att den gick in, säger han om ytterskruven som borrade sig in i närheten av ena krysset.

Efter målet gick AIK för segern, men man lyckades inte och det var dåliga nyheter för de svartgula som nu riskerar att tappa rejält med mark i guldstriden.

- Jag är besviken över 1-1. Man vill ju vinna matcherna. Jag tycker att vi borde ha gjort det. Jag tycker inte att de har så mycket. Målet är ett jävla skitmål tycker jag. Sedan har de inte så mycket chanser. I andra halvlek är det vi som har bollen hela tiden känns det som. Men det är det där lilla sista som saknas, säger Lorentzson.

Han fortsätter:

- Man får försöka ta de positiva delarna av det här och gå vidare. Men det är klart, 1-1 är inget bra resultat för guldracet för vår del. Det var väl bättre för de andra lagen.

Extra tung för AIK är att just Lorentzson drog på sig sitt tredje gula kort för säsongen när han satte stopp för Niklas Hult med en rejäl tackling.

- Det var inget bra. Jag vill gärna spela så mycket matcher det går. Nu missar jag tyvärr helgens match, säger han.

Han har spelat varje match hittills den här säsongen. Nu måste AIK hitta en ersättare och det är inte helt lätt med tanke på att han är den ende naturlige högerbacken i AIK-truppen. Tränaren Andreas Alm har med andra ord en del att fundera på till mötet med GIF Sundsvall på söndag.
- Det löser vi på något bra sätt. Det finns andra som kan göra det bra också. Det löser nog Alm, säger Lorentzson.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×