AIK jublar - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

AIK nobbar Zlatan-fritt Milan: "Kan bli stormatch i februari"

AIK nobbar Zlatan-fritt Milan: "Kan bli stormatch i februari"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 13/07/2012 kl 14:09
Det blir inget Milan mot AIK på Råsunda. Zlatan Ibrahimovics troliga flytt till Paris Saint Germain stoppar matchen. "Det är klart att det är tråkigt", säger AIK:s vd Thomas Edselius till eurosport.se.
 

I helgen kom nyheten att AIK och Milan skulle mötas på Råsunda. Men så kom plötsligt nyheten att det italienska lagets svenske stjärna, Zlatan Ibrahimovic, var på väg att säljas till hårdsatsande Paris Saint Germain och helt plötsligt såg matchen inte lika het ut.

- Det är ju svårt att säga hur mycket det kommer att påverka, men vi ska inte sticka under stolen med att det såklart är många som kommer för att se Zlatan. Så är det ju, sa AIK:s vd Thomas Edselius till eurosport.se under torsdagen.

På fredagen kom så beskedet. Matchen blir inte av.

- Det är ju så att det är inte vårt beslutet. Det är ICA och Tailor Events som arrangerar matchen. Dessutom är det så att det hängde på om Örebro ville flytta på matchen mot oss och det ville de inte, säger Edselius.

Är det huvudskälet till att matchen inte blir av?

- Nej. Det är en del av det. Det är flera omständigheter. Det är klart att det är tråkigt när man har jobbat så mycket på det.

Någon match mot något annat storlag är inte aktuellt i år. Åtminstone inte av träningsmatch-karaktär.

- Om vi går vidare i Europa League-kvalet så kan det ju bli matcher mot lag som Liverpool eller Inter till exempel och då är det ju tävlingsmatcher så det är ju ännu bättre.

Tanken på att ändå göra detta under sista året på Råsunda har funnits ett tag i AIK. Men nu kan det bli så att en stormatch blir av nästa år istället på nya nationalarenan, Friends Arena, dit AIK flyttar efter säsongen.

- Ja, och där finns ju ett tak. Därför finns möjligheten att spela i till exempel februari. Om det är 10 minusgrader utanför så kan vi ha 15 grader plus inne på arenan. Då har ju många av storlagen säsong, men samtidigt finns det lite landslagsuppehåll och annat som skulle kunna vara möjliga. Nu har vi ändå jobbat med det här och fått ett bra kontaktnät, säger Edselius.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×