Eurosport
 Snooker-VMTitta nu 
 
 
 
Fotboll - Allsvenskan

Milosevic: "Idiotiskt av mig"

HELSINGBORG. Det var comebacken som skulle bli en perfekt uppladdning inför den allsvenska premiären. Men Supercupfinalen slutade med rött kort för Alexander Milosevic och nu riskerar han att stängas av i öppningsmatchen mot Mjällby. "Det var rent ut sagt idiotiskt av mig", säger han till eurosport.

 
"Idiotiskt av mig" - Fotboll - AllsvenskanScanpix
 

I fjol gick allt som på räls för Alexander Milosevic. Han fick chansen när Per Karlsson skadade sig och var sedan given i ett ramstarkt AIK-försvar bredvid Niklas Backman. Under vintern har det varit jobbigare. En fotskada tvingade honom till operation och först nu har han kommit tillbaka. Därför var Supercupfinalen mot Helsingborg viktig för den unge försvararen. Den slutade dock illa när han stämplade May Mahlangu och fick ett rött kort.
- Det är onödigt och naivt. Det är en ganska tuff tackling, men det är en varning och det är bara att borsta av sig och spela vidare. Jag tror att han är hårdare mot sig själv än vad jag just var, säger AIK:s tränare Andreas Alm.

Ja, Milosevic var ångerfull efter matchen i den mixade zonen.
- Det är rent ut sagt idiotiskt av mig att göra en sådan grej. Gjort är gjort. Det är klart att jag ångrar mig. Jag kan inte göra så mycket åt det nu. Han kommer in i situationen med båda benen runt mitt ben och det är inget illa menat mot han. Det är en ren reflex. Jag sätter ner foten. Det är inte hårt eller något, men det är väl avsikten jag får rött för och jag vill be om ursäkt till alla mina lagkamrater och alla supportrar. Man får bli starkare av en sådan här grej.

Brinner det till i skallen?

- Nej, absolut inte. Det gick bra för mig hela matchen. När situationen kommer så... det brinner inte till utan det är en ren reflex och sekunden efter ångrar jag mig och ber om ursäkt. Det ska inte hända. Jag är människa och jag gör dumma grejer.

Nu finns det en risk att Milosevic missar den allsvenska premiären mot Mjällby. Huruvida det blir så är dock inte klart. I fjol fick Malmö FF:s Jeffrey Aubynn rött kort i Supercupfinalen och blev avstängd i sex dagar då MFF inte spelade någon match. Besked om Milosevic lär dröja.

- Klart att jag är riktigt ledsen för att jag kan missa premiären. Gjort är gjort. Man får blicka tillbaka om något år och se att man har lärt sig något av det här. Jag tror att vi har ett tillräckligt starkt lag för att ta tre poäng där utan mig, säger han.

Andreas Alm har ersättaren klar om det blir så att Milosevic stängs av.
- Då spelar Per Karlsson. Det har han gjort under alla träningsmatcher utom en hittills.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil