Tobias Hysén - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Hysén IFK Göteborgs hjälte i ödesmatchen: "Ett sketmål"

Hysén IFK Göteborgs hjälte i ödesmatchen: "Ett sketmål"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 31/07/2012 kl 21:26
IFK Göteborg vann ödesmatchen mot Syrianska med 1-0. Tobias Hysén blev matchvinnare när IFK vann för första gången sedan 2 maj.
 

IFK Göteborg inledde matchen på allra bästa sätt och var oerhört nära att göra 1-0 efter bara ett par minuter när Kjetil Waehler nickade. Lasse Staw i gästernas mål räddade, men returen gick rakt ut till den norske mittbacken som hade öppet mål. Otroligt nog missade han bollen och så blev det inget av det. Oturen blev till tur knappt tio minuter senare.

Stefan Selakovic skulle skjuta, men halkade och skottet blev istället till en perfekt passning till Tobias Hysén som hade tid att ta emot, vända om och sedan skjuta 1-0 i den 13:e minuten.

- "Sella" kan ju inte skjuta så att det blir ju ofta lite konstigt då. Det gäller att vara på rätt ställe. Nä, men skämt å sido som sagt så... det är ett sketmål egentligen, men vi har haft många sådana emot oss och fått jobba stenhårt för varje mål egentligen så det kan vara skönt att få något sådant här också, säger Hysén till Canal Plus.

Resten av halvleken kontrollerade IFK Göteborg utan att på något sätt dominera. De gick till vila med ett bollinnehav på 62 procent. Tobias Hysén ville dock inte ta något för givet inför de avslutande 45 minuterna, vis av tidigare erfarenheter.

- Nu har vi 1-0 och det har vi haft många gånger, så att vi får gå in och vila oss lite och sedan komma ut och göra en lika bra andra halvlek.

Riktigt så blev det inte. IFK Göteborg tappade mycket av initiativet samtidigt som Syrianska gick för en kvittering. Sharbel Touma och Dinko Felic hade varsitt jätteläge, men Erik Dahlin räddade båda. Närmast kom just Felic när han på Johan Arnengs inspel nickade i ribban. Samtidigt var IFK långt ifrån ofarliga. Hemmalaget kontrade och såväl Robin Söder som Tobias Hysén träffade stolpen.

Just Hysén hade ett jätteläge att stänga matchen när han kom helt fri, men tog till en yttersida och sköt utanför.

- Sammantaget sett över 90 minuter förtjänar de kanske att vinna, säger Syrianskas Suleyman Sleyman till Canal Plus.

För så blev det alltså till slut. 1-0 räckte och därmed rycker IFK Göteborg ifrån just Syrianska med tre poäng. Dessutom skaffar man sig en fyrapoängsbuffert till kvalstrecket under vilket Gefle just nu huserar.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×