Helsingborg - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Hansson: "Allsvenskan är prioritet nummer ett"

Hansson: "Allsvenskan är prioritet nummer ett"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 31/08/2012 kl 14:38
Pär Hansson drömmer om spel i Europa. Nästa säsong. Nu vill svenska mästarnas lagkapten se en allsvensk uppryckning. "Det är prioritet nummer ett", säger han till eurosport.se.
 

Jo, Pär Hansson följde givetvis lottningen när Helsingborgs IF skulle placeras i en grupp i Europa League. Och där fanns det ett lag som han framförallt hade velat ställas mot.

- Jag har alltid tyckt om Liverpool så det är klart att det hade varit roligt att få möta dem, säger han.

Nu blev det Twente, Hannover och Levante för svenska mästarna istället och Hansson är trots allt rätt nöjd.

- Det finns inga lätta lag på den här nivån och det här känns ändå väldigt intressant. Det finns alltid möjlighet att skrälla. Kolla på AIK igår mot CSKA. Vi kommer såklart att få det väldigt tufft, men jag tror nog att vi kan plocka lite poäng. Framförallt på hemmaplan där vi är starka.

Inspirerar AIK:s skräll mot CSKA Moskva?

- Nej, inte mer än att det är bra för svensk fotboll att vi har två lag i Europa League.

Spel i Europa är utvecklande och lockar givetvis och Pär Hansson vill få chansen där nästa år också. Därför är Allsvenskan oerhört viktig nu för femteplacerade HIF.

- Vi har sagt att prioritet nummer ett nu är Allsvenskan. VI måste komma topp tre så att vi får chansen att spela i Europa nästa år också och ta vara på all erfarenhet som vi skaffar oss nu. Man ser på lag som Rosenborg och FC Köpenhamn. Hur de misslyckades flera gånger, men de fick nya chanser och till slut lärde de sig.

Så inga problem att ladda om till matchen mot AIK på söndag?

- Absolut inte.

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×