Alfred Finnbogason - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

HIF hotar anmäla Lokeren: "Har kraftigt gått över gränsen"

HIF hotar anmäla Lokeren: "Har kraftigt gått över gränsen"

Av Eurosport
I den här artikeln
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 17/08/2012 kl 09:00
Helsingborg trodde att klubben hade värvat Alfred Finnbogason. Men islänningen var hastigt och lustigt klar för Heerenveen. Nu överväger HIF att anmäla anfallarens klubb Lokeren. "Jag är förvånad över att en belgisk klubb gör så här", säger han.
 

Fotbollsspelaren Alfred Finnbogason, som i år varit utlånad till allsvenska Helsingborg från belgiska Lokeren och gjort succé, är klar för nederländska Heerenveen.

Helsingborgsledningen är dock förvånad över den plötsliga vändningen, då klubben redan haft ett avtal klart med belgarna om att köpa loss Finnbogason.

- De började ändra uppgifter och lägga på klausuler som var väldigt svårtolkade. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger sportchefen Jesper Jansson till Helsingborgs Dagblad.

På torsdagen presenterade Heerenveen Alfred Finnbogason som sitt nyförvärv. 23-åringen har skrivit på ett treårskontrakt med option på ytterligare ett år med den nederländska klubben. Detta trots att Helsingborgs affär med Lokeren om Finnbogason redan var i hamn.

"JAG ÄR FÖRVÅNAD"

- Vi sitter med två avtal i våra händer. Ett med spelaren där vi är överens. Och ett med Lokeren där vi är överens. Då har man normalt sett en affär, säger Helsingborgs klubbdirektör Paul Myllenberg till TT.

Myllenberg uppger att Lokeren kommit överens med Heerenveen vid sidan om förhandlingarna med Helsingborg.

- Jag är förvånad över att en belgisk klubb gör så här, säger han om den oväntade vändningen.

Det kan bli aktuellt för Helsingborg att gå vidare med ärendet.

- Vi får titta på möjligheten. Någonstans har de (Lokeren) kraftigt gått över gränsen för normal affärsmoral, kommenterar Paul Myllenberg.

JANSSON JAGAR ERSÄTTARE TILL CELTIC-MATCH

Nu inleder Jesper Jansson jakten på en ersättare, men det är osäkert om skåningarna hinner köpa en forward före Champions League-kvalet mot Celtic på tisdag.

- Det finns en förhoppning, men som du ser finns det inga garantier för någonting, säger Jansson till HD.

HIF lånade Finnbogason utan köpoption. Jansson räds inte att göra liknande affärer i framtiden.

- Jag ser inga problem med upplägget. Situationen med Alfred var väldigt speciell eftersom Lokeren vägrade köpoption. Men allting har med tajming att göra, när man går in och förhandlar.

TT/eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×