Helsingborg AIK bortdömt mål - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

HIF målrånat när AIK vann: ”På tiden att vi inför målkameror”

HIF målrånat när AIK vann: ”På tiden att vi inför målkameror”

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 02/09/2012 kl 19:08
Helsingborg blev rånat på ett mål när AIK vände på Råsunda. ”Jag blev frustrerad och överraskad”, säger offret David Accam till eurosport.se.
 

Med två i startdebuten hade David Accam alla förutsättningar att bli Helsingborgs stora hjälte i den tuffa bortamatchen mot AIK. Ett problem bara. Den assisterande domaren missade att ghananens andra fullträff var flera decimeter över linjen – och dömde bort målet.

- Jag började fira för jag såg att bollen var över linjen. Så klart blev jag väldigt frustrerad och överraskad att domaren inte godkände målet. När man kämpar så hårt för något och någon bara tar bort det från en, det känns riktigt illa, säger David Accam besviket till eurosport.se efter att AIK i den andra halvleken vänt pausunderläge till seger.

- Hade målet godkänts hade vi förmodligen fått med oss poäng. Vi spelade riktigt bra i 60 minuter men sen tappade vi matchen och lät AIK dominera. Vi borde fortsatt spela som vi gjorde innan, säger Accam.

Du var säker på att bollen var inne?
- Jag var direkt 100 procent säker, säger anfallaren som förgäves protesterade hos den assisterande rättskiparen Stefan Wittberg.

Vad sa du till linjedomaren?
- Hur kunde du missa den? Men han sa bara att hela bollen inte var över linjen. Jag svor i alla fall inte åt honom.

”DAGS FÖR MÅLKAMEROR”
Helsingborgs tränare Åge Hareide suckade djupt och efterlyste målkameror.

- Det är väl på tiden att vi inför det i fotbollen nu. Det känns orättvist att vi inte fick 2-0 där, det kunde avgjort matchen, säger Hareide.

AIK:s mittback Per Karlsson var den som rensade bort David Accams ickegodkända målskott.

- Känslan var att det var på mållinjen. Vad jag har förstått i efterhand så var bollen inne. Men jag tror att vi hade någon boll inne i någon annan match som vi skulle ha fått. Nu räddade det oss. Vi hade lite tur helt enkelt, säger han.

FEM RAKA FÖRLUSTER
Redan i matchens nionde minut gav Accam sitt HIF ledningen när han spurtade ifrån ett passivt försvarande Niklas Backman och vackert chippade in 1-0 bakom AIK:s målvakt Ivan Turina.

- Jag vet inte riktigt vad som hände, men plötsligt märkte jag att deras back och målvakt tvekade, så jag bara sprang och hann först på den.

Martin Lorentzson kvitterade för AIK med en kvart kvar att spela och på stopptid fullbordade Celso Borges hemmalagets vändning. Helsingborg har nu fem raka förluster, varav tre allsvenska, och ligger på sjätte plats i tabellen – hela åtta poäng efter den tredjeplats som säkrar Europaspel nästa år.

Jens Dahlkvist – eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×