NORRKÖPING 2012-04-02 Norrköpings Gunnar Heidar Thorvaldsson jublar efter att ha gjort 1-0 i måndagskvällens allsvenska fotbollsmatch mellan IFK Norrköping och Helsingborgs IF på Nya Parken i Norrköping. - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Norrköping skrällde mot mästarna

Norrköping skrällde mot mästarna

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 28/07/2012 kl 18:01
IFK Norrköping fortsätter imponera. På lördagen vann östgötarna borta mot mästarna Helsingborg med 2-1.
 

Helsingborgdehar inte förlorat en match sedan gamle guldgossen Åge Hareide tog över rodret när tränaren Conny Karlsson sagt upp sig. Men i dag sprack sviten. Inte bara Hareide-sviten sprack. 1-2-förlusten var HIF:s första hemmaförlust på 25 matcher.

Hemma på Olympia släppte de rödblå både 0-1 och 0-2 i den första halvleken. Gunnar Heidar Thorvaldsson och Shpetim Hasani nätade för de formstarka östgötarna.

I paus bytte Hareide ut båda sina anfallare. Alvaro Santos och Erik Sundin ersattes av Thomas Sörum och Alfred Finnbogason. Och det var just Finnbogason som skakade liv i matchen. I den 68:e minuten reducerade islänningen till 1-2. Men närmare än så kom inte Helsingborg, Norrköping tog de tre poängen och går upp på delad tredjeplats i allsvenskan. Bara målskillnad håller "Peking" bakom HIF i tabellen.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×