Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
 
Fotboll - Allsvenskan

Uppgifter: Åge Hareide tar över HIF

Helsingborg gör sig av med guldtränaren Conny Karlsson. Och ersätter honom med en annan. Enligt uppgift kommer Åge Hareide i morgon att presenteras som ny HIF-tränare.

 
Hareide tar över HIF - Fotboll - AllsvenskanScanpix
 

Det är SVT som uppger att Åge Hareide i morgon kommer att presenteras som ny tränare i Helsingborg. Norrmannen Hareide fick förra veckan sparken som tränare för Viking Stavanger och är ett kärt namn i HIF-kretsar. När klubben 1999 vann sitt första SM-guld på 58 år var det med Åge Hareide vid rodret.

Efter sin förra sejour i Helsingborg var 58-årige Hareide verksam i Bröndby och Rosenborg innan han 2004 fick jobbet som norsk förbundskapten. En roll som han behöll till 2008. Året efter gjorde han ett kort inhopp som tränare i Örgryte innan han 2010 tog över Tippeliga-laget Viking.

Helsingborgs nuvarande tränare, guldmakaren Conny Karlsson, har ett kontrakt som sträcker sig till och med december. Enligt uppgift till SVT har det aldrig varit aktuellt att förlänga kontraktet, trots att Karlsson på sina första två säsonger ledde HIF till två cuptitlar, ett allsvenskt guld och ett silver.

Så sent som förra veckan fick Karlssons assistent, Örebros nye tränare Per-Ola Ljung, sparken för att ersättas av Stefan Schwarz.

eurosport.se har försökt få tag på Conny Karlsson och Helsingborgs klubbledning utan framgång.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil