Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
Fotboll - Allsvenskan

Halmstad nära Allsvenskan - körde över Gif Sundsvall

Halmstads BK3 - 0GIF Sundsvall

Halmstad i drömposition efter inhopparen Antonssons drömmål: "Det är nog mitt livs träff hittills", säger 21-åringen.

 
Gif Sundsvall krossat i kvalet - efter 12 magiska HBK-minuter - Fotboll - AllsvenskanScanpix
 

Marcus Antonsson har fått sparsamt med speltid i superettan, men när Gudjon Baldvinsson skadade sig i den första halvleken fick 21-åringen chansen, och som han tog den. I den 72:a matchminuten, när Halmstad ledde med 2-0, gjorde Antonsson ett riktigt drömmål som fastställde slutresultatet till 3-0.

- Jag får en perfekt passning av "Fagge" (Kristoffer Fagercrantz) men sen stannar bollen upp lite. Jag vänder mig om, drar till och det är väl mitt livs träff hittills, säger Antonsson till Tv4 Sport efter matchen.

Den första halvleken slutade 0-0 och Sundsvall såg ut att ha händelserna under kontroll, men inom loppet av två minuter tog matchen en våldsam vändning. När klockan hade tickat upp till 59 minuter gjorde mittbacken Rickard Magyar 1-0 till HBK och bara minuten efter kunde islänningen Kristinn Steindorsson utöka till 2-0.

- Vi bjuder dem på målen. Vi är ett allsvenskt lag och sånt här ska bara inte få hända, säger Sundsvalls lagkapten Ari Skulanson.

Nu har Halmstad halva foten i allsvenskan efter drömresultatet på hemmaplan i kvaldramats första "halvlek". Ari Skulason tänker dock inte ge upp hoppet riktigt än.

-Nej, så länge det finns en match kvar att spela har man alltid en chans.

Men HBK:s matchhjälte Marcus Antosson tror att "Giffarna" får svårt att vända.

- Vi får lägga upp en plan nu i veckan men det känns skönt att ha 3-0 i ryggen. Vi gör en bra match rakt igenom, säger han till Tv4 Sport.

Returmötet spelas på Norrporten Arena nästa lördag. Om Hamlstad gör ett mål i den matchen kommer GIF Sundsvall att behöva göra fem, det tack vare att HBK-keepern Karl-Johan Johnsson - som gjorde sin sista hemmamatch innan flytten till holländska NEC Nijmegen - höll nollan.

Andreas Käck - eurosport.se

 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil