Nikola Djurdjic Helsingborg 2012 - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Häcken tappade poäng - guldstriden superjämn

Häcken tappade poäng - guldstriden superjämn

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 27/09/2012 kl 20:06
Häcken såg ut att vara på väg mot tre mycket viktiga poäng i guldstriden. Då kvitterade Helsingborg till 2-2 och då var Häckens tränare Peter Gerhardsson så besviken att han glömde bort poängen laget tagit. "Det är alltid tungt att förlora på slutet", säger han.
 

BK Häcken fick en drömstart hemma mot Helsingborgs IF. På en hårt inåtskruvad hörna från Martin Ericsson kunde Dioh Williams gå upp och nicka in 1-0 från nära håll sedan han tryckt undan Josef Baffo.

Det målet påverkade matchen. Samtidigt som regnet föll saktade tempot in. Hemmalaget låg och väntade på gästerna som hade svårt att hitta några luckor alls. Därför kom kvitteringen efter 33 minuters spel som något av en överraskning. Rachid Bouaouzan stal bollen av David Frölund, fick fram till den Nikola Djurdjic som i sin tur lättade bollen vidare mot David Accam som enkelt kunde stöta in 1-1.

- Det var riktigt skönt att få det där målet, säger Accam till CMore.

Direkt efter kvitteringen höjde Häcken tempot något och skapade också ett par chanser till nytt ledningsmål, men ställningen stod sig halvleken ut. I den andra halvleken öppnade spelet upp sig avsevärt och det var chanser åt båda hållen. Efter en dryg timmes spel var det som om mittfältsspelet slutade existera och det var så kallad Hawaii-fotboll där det svängde rejält. Då kom också 2-1 för Häcken. Dioh Williams och Waris Majeed samarbetade väl och från nära håll kunde Williams trycka in sitt och Häckens andra mål i matchen.

Länge såg det ut att bli avgörande, men Helsingborg hade krafter kvar och på en dubbelhörna fick Nikola Djurdjic stå obevakad och stöta in kvitteringen. Efteråt var det två missnöjda tränare som sammanfattade matchen. Inte minst Peter Gerhardsson i Häcken som tycktes ha glömt att hans lag åtminstone fick med sig en poäng.

- Det är alltid tungt att förlora på slutet naturligtvis. Sedan ser man att det är två lag som vill vinna så att det blir ju väldigt offensiva omställningar åt båda håll, säger han till CMore.

HIF:s tränare kunde inte heller glädjas över den sena poängen.

- Vi var här för att vinna matchen och det bör vi också göra. Vi tappar för mycket boll och gör för många individuella misstag på sista tredjedelen av planen och vi måste skärpa till oss ordentligt, säger han.

Poängen innebär att Häcken återtar serieledningen på bättre målskillnad före Elfsborg, men man missade chansen att rycka ifrån såväl laget från Borås som AIK som är fortsatt två poäng bakom i en tät guldstrid. Malmö FF hade inte spelat sin match mot IFK Göteborg när den här texten skrevs.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×