SUNDSVALL 20120505 : Conny Karlsson, tränare Helsingborg under allsvenska matchen GIF Sundsvall - Helsingborgs IF på Norrporten Arena på lördagen. - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Guldtränaren lämnar mästarna: "Rätt, men sorgligt"

Guldtränaren lämnar mästarna: "Rätt, men sorgligt"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 14/06/2012 kl 10:34
Nu är det klart. Helsingborgs nye tränare är Åge Hareide. Norrmannen tar över med omedelbar verkan och har skrivit ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. "Vi kan få den omstart som vi från början var ute efter”, säger sportchefen Jesper Jansson i ett pressmeddelande.
 

Igår kom uppgifter om att Conny Karlsson sagt upp sig. Detta bekräftades senare av Karlssons assisterande tränare Reine Almqvist och nu på morgonen blev allt helt klart. Guldtränaren lämnar klubben som han ledde till fem titlar på två säsonger.

- Vi har vid ett antal möten, utan framgång, försökt övertala Conny att vara med på vår väldigt spännande återstart, även om vi förändrat i organisationen kring honom, säger Berth Lindén, styrelseledamot och ledamot i fotbollskommitéen och Jesper Jansson, sportchef i ett pressmeddelande.

Karlsson satt på ett utgående kontrakt och enligt Reine Almqvist säger han upp sig eftersom HIF sparkade assisterande tränaren Per-Ola Ljung. Denne ersattes av Stefan Schwarz.

- Beslutet känns rätt, men ändå sorgligt. Jag känner att jag inte har tillräckligt med motivation för en omstart, men håller alla tummar jag kan för HIF:s fortsatta framgångar, säger Conny Karlsson.

Nu tar alltså en annan före detta guldtränare över. Åge Hareide tog HIF till SM-guld 1999. Sedan dess har han bland annat varit tränare för Bröndby Rosenborg och förbundskapten för Norge, Han kommer närmast från ett uppdrag i Viking Stavanger varifrån han fick sparken den 9 juni.

- Lösningen passar mig perfekt. Jag vill idag inte skriva på för ett längre tränaruppdrag, men tycker att ett kortsiktigt uppdrag för en klubb jag har starka relationer och känslor för är fantastisk bra, säger Hareide.

Han kommer att leda laget från och med måndag och resten av säsongen som bland annat innehåller ett kval till Champions League.

- När Conny tyvärr beslutade sig för att inte vara med vidare, så känns Åge som den perfekta ersättaren. En HIF-hjälte med ett stort HIF-hjärta och en motivator och inspiratör av hög klass som väl motsvarar den person som ska leda HIF inför höstens utmaningar och vi kan få den omstart som vi från början var ute efter, säger Jesper Jansson.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×