Henok Goitom - Imago
 
Fotboll > Allsvenskan

Goitom: "Svårt säga när jag är tillbaka"

Goitom: "Svårt säga när jag är tillbaka"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 17/08/2012 kl 17:31
Henok Goitom har gjort sin första träning med AIK. Men det är oklart när han gör debut för sin nya klubb. "Det är svårt för mig att säga", säger han till eurosport.se.
 

Det kunde ha börjat bättre. Henok Goitom körde fel på vägen till sin första träning med AIK på Karlberg.

- Jag vet inte hur vägarna ser ut här i Sverige, men så blir det ibland. Jag hamnade i Stadshagen, men det var inga problem att komma tillbaks, säger han med ett leende.

Du kom i tid?

- Jag kom definitivt i tid.

Väl på plats var han med i den kollektiva träningen initialt, men klev sedan åt sidan och körde med AIK:s naprapat Luis Oyarso.

- Jag kör de övningar som jag kan hantera, med gruppen och de som är lite mer kraftfulla går jag av på. Så kommer vi att köra och hålla koll på belastningen hela tiden. Vi kommer att pröva.

När kan du vara tillbaka?

Det är svårt för mig att säga. Vi kommer att öka belastningen hela tiden och så hoppas jag vara tillbaka så snabbt som möjligt.

Men CSKA Moskva på torsdag är uteslutet?

- Det kommer inte att hända.

Efter torsdagens presskonferens där Goitom presenterades var han på Sofiahemmet där den ryggskada som har stört honom (diskbråck), undersöktes.

- Det har gått bra. Det har sett bra ut i och med att jag har kört med David, min privata tränare. Det har sett riktigt bra ut. Nu är det en annan typ av träning när man kliver in på fotbollsplanen och lite andra situationer. Vi kommer att köra en mix. Belastningen kommer att öka och så får jag inte ha ont dagen efter.

Så du får känna efter hela tiden?

Jag kommer att köra varje dag. Jag tror att laget är ledigt imorgon, men jag kommer att köra på. Det finns inget som heter ledigt när man är skadad. Det gäller bara att hålla koll på belastningsnivå.

Känner du någon stress?

Jag kommer att göra så mycket som det går. Kan jag köra tufft så kommer jag köra tufft, kan jag inte köra tufft så kan jag inte. Stressa i mitt huvud kommer inte att hjälpa skadan, men jag kommer att köra så hårt som det går.

Efter träningen var AIK:s fysiolog Johnny Nilsson på plats. Han filmade när Goitom och tidigare fotopererade mittbacken Alexander Milosevic sprang och gjorde andra övningar.

- Han skulle göra en analys, det var därför han hade med sig sin kamera. Och sedan får vi svar på söndag tror jag, om vad han har sett på klippet. Så att man inte kompenserar, att man kommer tillbaka och har kompenserat på andra benet och så blir du ännu mer skadad. Man ser att de är proffsiga på det sättet, att varje minsta steg kollas.

En spelare som saknades på träningen var mittbacken Daniel Majstorovic som enligt uppgifter skulle ha gjort sin första kollektiva träning med AIK sedan han kom till klubben. Majstorovics korsband har läkt, men han nu ser det ut som om första passet dröjer till på söndag.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×