Sören Åkeby - Eurosport
 
Fotboll > Allsvenskan

Giffarna rasar mot domaren: "De är så jävla fega"

Giffarna rasar mot domaren: "De är så jävla fega"

Av Eurosport
I den här artikeln
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 30/09/2012 kl 17:31
AIK tog tre viktiga poäng i guldstriden. Men efteråt kom mycket att handla om domaren Michael Lerjéus insats och Sören Åkeby och Andreas Alm hade helt olika uppfattning i frågan. "Jag är jättebesviken å hur han uppträder som domare", säger Åkeby. "Bra dömt", säger Andreas Alm.
 

Det var i den första halvleken som situationen uppstod som blev så omdiskuterad. AIK hade hörna, men slarvade och GIF Sundsvall kunde kontra. Robin Sellin var fri från halva plan, men hanns upp av Daniel Gustavsson som tacklade. De flesta bedömde det som en tackling i ryggen, men domaren Michael Lerjéus hävdade axel mot axel och det blev inte ens frispark i situationen. Efteråt var Giffarnas tränare Sören Åkeby vansinnig.
- Dålig domarinsats. Jag tycker att han är under all kritik alltså. Jag tycker att det är en dunderutvisning i början av matchen, vi kan spela elva mot tio i början. Han dömer ingenting. Jag tycker att han är riktigt dålig. Vi kanske inte förlorar matchen på det då, men det är klart att spela elva mot tio är lite enklare, men vi släpper in alldeles för jävla enkla mål alltså, det får inte förekomma. Vi tappar tyvärr aggressiviteten när vi gör 2-1. Vi faller tillbaka och det blir något jäkla safety-spel. Det går inte. Vi är bra när vi är aggressiva och vi är klart bättre så länge vi orkar, säger han till C More.

Giffarnas tränaren blev uppvisad på läktaren i samband med en annan situation i andra halvlek sedan han klagat på domaren.

- Det är så här. Är man ett litet lag då får man allting emot sig, vi får ingenting med. Jag är jättebesviken på hur han uppträder som domare. Det måste jag säga. Det är en solklar utvisning, säger han.

Åkeby fick stöd av C Mores experter Jens Fjällström och Jon Persson som tittat på reprisbilder.
- Visa han det som dömer istället. De är ju så jävla fega. Det är ju det där som skiljer. Hade det varit vi så att... han kommer att gå ut i morgon och beklaga sig att han gjorde fel, men det hjälper fan inte oss något. Jag är jättebesviken på honom, säger "Snuffe."

AIK:s tränare Andreas Alm fick frågan om vad han tyckte om situationen och fick också veta att man i studion bedömt det som att det borde ha varit en frilägesutvisning.
- För det första har ni väl inte domare i studion? Det är väl en bedömning även på frilägen och sådant så det är inte säkert att det är så bara för att ni tycker det. De hade 10-3 i frisparkar i första halvlek och det tycker vi var på tok för mycket hemma-dömt i första så det jämnade väl ut sig då, säger han till C More.

I ett senare resonemang om matchen kom han in på det igen och ställde frågan:
- Ju mer jag tänker på det. Var det verkligen en frilägesutvisning på det? Det kan jag inte tänka mig.

När han fick se bilderna hade han en helt annan uppfattning än sin tränarkollega i GIF Sundsvall.
- Lite axel mot axel och sedan lite snett in bakifrån så att det... absolut, det är både i ryggen och i axeln så att det var bra dömt.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×