GÄVLE 20120708 Gais Mervan Celik och Gefles Daniel Bernhardsson under söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Gefle IF och GAIS på Strömvallen i Gävle. Matchen slutade 0-0. Foto: Pernilla Wahlman / SCANPIX / kod: 9203 - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Gais tunga svacka - nio matcher utan seger

Gais tunga svacka - nio matcher utan seger

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 08/07/2012 kl 18:33
Gais svacka blir allt djupare efter 0-0 i bottenmötet med Gefle. Göteborgarna har vunnit en enda match i årets Allsvenska.
 

Det var en match med stor betydelse för bottenstriden som spelades på Strömvallen.

Gefle IF, parkerat på kvalplats, mot Gais - på nedflyttningsplats.

Det blev en match som till en början bjöd på chanser åt bägge håll. Wanderson do Carmo hade till och med en boll inne, men målet dömdes bort för hands.

Strax därefter hade Gais Mervan Celik ett skott i ribban bakom Mattias Hugosson.

GEFLE NÄRMAST SEGERN

Gefle kom oftast fram på vänsterkanten, varifrån man också skapade sin bästa chans ifrån innan paus. Skott från Jonathan Hellström, på returen högg både Johan Oremo och Mikael Dahlberg, men bollen ville inte in.

Och kanske borde Gefle gjort mål i den andra halvleken.

Lagkaptenen Daniel Bernhardsson hade två vassa målchanser.

Först från ett helt öppet läge, men högerbacken sköt bollen mitt på Henri Sillanpää. Den andra möjligheten fick han på tilläggstid, men Bernhardsson sköt över från nära håll.

TUNG SVACKA FÖR GAIS

För Gais, som inte vunnit sedan den 22 april mot IFK Norrköping, är nu svackan ännu jobbigare. För Gefle var poängen ett steg i rätt riktning sett till utklassningen på Olympia (1-4 mot Helsingborg), även om poängtappet var en missräkning för Gefle.

TT/eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×