Gais IFK Norrköping - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Bonusar skjuts på framtiden - Gais-spelarna mäkta irriterade

Bonusar skjuts på framtiden - Gais-spelarna mäkta irriterade

Av Eurosport
I den här artikeln
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 15/08/2012 kl 23:52
Gais har det tungt i Allsvenskan - näst sist och med hela fem poäng upp till kvalplatsen. Nu uppdagas det också att klubbens ekonomiska situation är så illa att de planerade bonusutbetalningarna till spelarna än en gång skjuts på framtiden.
 

Efter fjolårets lyckade femteplats har tjugotalet spelare från förra årets Gais-trupp rätt till en bonus på 60 000 kronor vardera. Betalningarna skulle ha varit hos spelarna redan i januari, men då sköts det på framtiden. Nu, mer än ett halvår senare, är den ekonomiska situationen i klubben fortfarande så ansträngd att några utbetalningar inte är möjliga att genomföra.

– Det är givetvis mycket tråkigt att ge spelarna det här beskedet, men i det ekonomiska läge vi befinner oss måste vi prioritera löner och skatteinbetalningar. Allt annat vore oansvarigt, säger Christer Wallin till klubbens hemsida.

Beskedet lämnades till spelarna vid ett möte på Gaisgården under onsdagen, och irritationen i truppen gick inte att ta miste på.

– Det här är så j-a illa skött av klubben. Löner och skatter måste prioriteras. Varför la de inte undan de här pengarna? Om man inte klarar av att hålla sina löften till oss så undrar vi ju var Gais är på väg någonstans. Dessutom kommer ju det här vid helt fel tidpunkt när vi bara skulle behöva koncentrera oss på spelet på planen, säger en av spelarna anonymt till Sportbladet.

Filip Lindahl - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×