Eurosport
 Snooker-VMTitta nu 
 
 
Fotboll - Allsvenskan

Tappert Sundsvall nollade Elfsborg: "Heroisk insats"

IF Elfsborg0 - 0GIF Sundsvall

Elfsborg jagade ett vinstmål i hela andra halvlek, men trots ett skott i stolpen och flertalet målchanser i slutminuterna lyckades man inte få hål på Sundsvall som höll undan och tog viktiga poäng i bottenstriden. Matchen slutade 0-0, vilket innebär att Elfsborg tappar serieledningen i Allsvenskan.

 
Elfsborg kryssade - Fotboll - AllsvenskanScanpix
 

- Vi borde gjort flera mål med tanke på chanserna, men Sundsvall försvarar sig också bra, säger Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson till C More.

Avslutningen på matchen blev riktigt dramatisk. Hemmalagets Lasse Nilsson hade två bra chanser men lyckades inte få iväg ett bra avslut. Istället höll Sundsvall på att avgöra åt andra hållet när Pa Dibba kom fri - men hemmalagets målvakt Kevin Stuhr-Ellegaard räddade sitt lag. I sista matchminuten kom dessutom Elfsborgs Viktor Claesson fri, men inte heller han lyckas avgöra.

GIF Sundsvall spelade med en man mindre sedan Kevin Walker blivit utvisad efter en halvtimme. Laget var väldigt tillbakapressat i den andra halvleken men kämpade hårt och lyckades få med sig en viktig poäng i den jämna bottenstriden.

- Vi gör en heroisk insats, det är svårt när man blir en gubbe kort, säger lagets tränare Sören Åkeby.

Nog ska Elfsborg vara missnöjt med resultat då det innebär att Häcken gick upp i serieledning - men egentligen var det kanske Sundsvall som borde haft tre poäng då man, helt felaktigt, fick ett mål bortdömt för offside i den första halvleken.

För Elfsborg innebär poängförlusten att matchen på onsdag blir ännu viktigare, när man möter ett formstarkt AIK på bortaplan.

Filip Kotsambouikidis - eurosport.se

 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil