Alfred Finnbogason Helsingborg mot Gefle 2012 - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

HIF blåsta - målkungen till Holland

HIF blåsta - målkungen till Holland

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 16/08/2012 kl 23:52
Alfred Finnbogason kom till Helsingborgs IF som ett relativt oprövat kort. Men succén har inte låtit vänta på sig - på 17 matcher i HIF-dressen har islänningen pangat in tolv mål. Nu är dock kärlekssagan över. 23-åringen är nämligen klar för tre år med holländska Heerenveen.
 

Om mindre än en vecka spelar Helsingborg en av de viktigaste matcherna i klubbens historia när de möter Celtic i den sista kvalrundan till Champions League. Men under torsdagen kom chockbeskedet att klubben får spela det avgörande dubbelmötet utan succélånet Alfred Finnbogason. Målgöraren är nämligen klar för tre år med holländska Heerenveen.

Övergången kommer som en blixt från klar himmel. I en intervju med eurosport.se, gjord för bara några dagar sedan, erkände Finnbogason att han ville stanna i HIF och han trivdes väldigt bra i "Sundets pärla".

Helsingborgsledningen var efter den missade övergången kritisk till hur Lokeren skött förhandlingarna med HIF, och kan nu välja att gå vidare med ärendet.

- Vi får undersöka det och se vad det här betyder. Men vi var långt gångna i våra avtalsförhandlingar. Jag är överraskad över att en annan part beter sig så här. Jag har varit med i många förhandlingar men det här är inte vad vi är vana vid, säger Helsingborgs klubbdirektör Paul Myllenberg till Fotbollskanalen.

Med Finnbogason ute ur leken måste HIF titta på andra anfallsalternativ. Sydafrikanske Kermit Erasmus är ett namn som länge har ryktats till klubben.

- Vi har en plan b, det måste man alltid ha och det har vi. Men hur den ser ut vill jag inte prata om här, säger Myllenberg, till fotbolldirekt.se.

Senare under torsdagskvällen bekräftade anfallaren själv att han är klar för den holländska klubben.

- HIF kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Men jag är glad att tillhöra Heerenveen nu, skriver islänningen på sin Twitter.

Filip Lindahl - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×