Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
Fotboll - Allsvenskan

Erton Fejzullahus braksuccé - sänkte HIF med hattrick

Djurgårdens IF3 - 1Helsingborgs IF

Erton Fejzullahu gjorde processen kort med Helsingborg när regerande mästarna slogs tillbaka med 3-1 på Råsunda. Djurgården har nu 15 raka matcher utan förlust.

 
Erton sänkte HIF - Fotboll - AllsvenskanScanpix
 

Råsundas perfekta gräsmatta som för dagen vattnats till bristningsgränsen verkade uppmuntra till ett högt speltempo. Båda lagen visade på anfallslusta i matchinledningen men det var Djurgården som var mest effektivt. Efter fem minuter drog Kasper Hämäleinen upp ett anfall längs högerkanten och slog in ett mycket väl avvägt inlägg som möttes av en helt omarkerad Erton Fejzullahu i Helsingborgs straffområde. Fri med Pär Hansson hade den före detta NEC Nijmegen-spelaren inga problem med att nicka in ledningsmålet.

Helsingborg, som i matchinledningen inte verkade vara särskilt tagna av Champions League-förlusten mot Celtic i veckan, kom tillbaka in i matchen när Haugesund-nyförvärvet, Nikola Djurdic, efter 25 minuter fick bollen i vänster innerposition ett par meter utanför DIF:s straffområde. Med ryggen mot mål vände sig HIF-anfallaren snabbt om och placerade in kvitteringen, lågt nere vid Kenneth Höies vänstra stolpe.

DJURGÅRDEN BÄTTRE
Djurgården var dock det bättre laget och Erton Fejzullahu var definitivt inte klar för dagen. Efter en halvtimme kom ett långt uppspel från Andreas Dahlén i DIF:s backlinje. Den långa bollen bröstades ner av James Keene till en mötande Fejzullahu som tog emot bollen och slog till på halvvolley, skottet tog i backen innan den smet in vid Pär Hansson högra stolpe. Ett påpassligt avslut av Eredivisie-nyförvärvet, men Hansson borde nog ha kunnat avvärjt skottet.

I den andra halvleken mattades skåningarnas anfallslusta och den slutliga spiken i kistan kom när Helsingborg tryckte på för en kvittering och hemmalaget med tio minuter kvar kunde starta en kontring. James Keene löpte med bollen över den offensiva planhalvan, såg Fejzullahu som fick passningen och försökte avsluta med en chip över Pär Hansson. HIF-målvakten motade det första avslutet men Fejzullahu fick tillbaka bollen och lyfte in returen i den bortre burgaveln.

HAREIDE UPPGIVEN
Helsingborgs anfallsspel avtog som sagt i den andra halvleken och enligt tränaren Åge Hareide var hans mannar trötta efter veckans Champions League-kvalspel.

- Vi är energilösa. Vi hade bra lägen i inledningen men matchen i veckan var jobbig att spela. Periodvis är vi riktigt trötta.

Ola Myhrman - eurosport.se

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil