BORÅS 2012-08-12 Elfsborgs Anders Svensson i söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Elfsborg och Malmö FF på Borås Arena i Borås. - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Elfsborg utklassade Malmö - rycker i tabelltoppen

Elfsborg utklassade Malmö - rycker i tabelltoppen

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 12/08/2012 kl 21:19
Elfsborg ryckte i toppen av allsvenskan. 4-1 mot Malmö betyder att Boråslaget har ett försprång på tre poäng med en match mindre spelad.
 

På lördag kan avståndet ner till Malmö öka till sex poäng när Elfsborg spelar hängmatchen hemma mot Helsingborg.

Malmö vann matchen på läktarna. Närmare 3 000 MFF-supportrar såg till att de skånska sångerna dominerade bland nästan 13 000 på Borås Arena.

Elfsborg var bättre på planen, framförallt i andra halvlek.

Före paus var det lite spel och många chansbollar. Johan Larssons ledningsmål studsade i en lustig båge via Daniel Anderssons smalben.

Efter sidbytet syntes bättre passningsspel. Mathias Ranégie nickade in kvitteringen efter en blixtsnabb attack på vänstersidan med ett kort inlägg från Daniel Larsson. Det var första gången sedan i april som Elfsborg släppte in mål på hemmaplan.

Det fick laget att öka farten. Stefan Ishizaki klackade till David Elm som glidtacklade in en bredsida utom räckhåll för Johan Dahlin.

En kvart från slutet gav Jasmin Sudics missbedömning utrymme för en snabb Elfsborgsomställning. Inhopparen Viktor Claesson rullade in bollen till Niklas Hult som bankade in 3-1 i tomt mål.

4-1 kom genom Daniel Mobaeck på en stolpretur efter Anders Svenssons frispark.

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×