Göteborg 20120902 : Med Anders Svensson på spelhumör leder Elfsborg med 1-0 i halvtid i allsvenska matchen mellan Elfsborg och Syrianska FC på Borås Arena. - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Chanko hade chansen att ta poäng av Elfsborg - i ribban

Chanko hade chansen att ta poäng av Elfsborg - i ribban

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 04/09/2012 kl 10:16
Anders Svensson gjorde för ovanlighetens skull mål med huvudet när Elfsborg befäste sin position i serietoppen. Elfsborg besegrade Syrianska med 1-0 och har nu ett fempoängsförsprång i tabelltoppen. Syrianska hade chans att kvittera på övertid men Louay Chankos frispark gick i ribban och ut.
 

Regntunga skyar gjorde plastgräset på Borås Arena till ett svårspelat underlag för två annars passningsskickliga startelvor. Båda lagen startade dock positivt och efter en farlig målchans för Syrianska genom Admir Aganovic vände spelet och Elfsborg tog sig fram på vänsterkanten.

På ett väl avvägt inlägg från Niklas Hult stack Anders Svensson påpassligt fram huvudet och stångade in 1-0 i Dejan Garacas bortre hörn. Syrianska lät sig dock inte nedslås av baklängesmålet och Södertälje-laget fortsatte att bygga sitt anfallsspel, främst genom nämnde Aganovic och Yussuf Saleh.

I den andra halvleken dämpades Syrianskas anfallslystnad och Elfsborg kontrollerade matchen allt mer. Mycket av spelet var förlagt till Niklas Hults vänsterkant. Trots Elfsborgs spelmässiga övertag så fick Syrianska två utmärkta lägen till kvittering i slutminuterna.

Den första chansen hade George Mourad som nickade över när Kevin Stuhr-Ellegaard lämnat retur efter ett högerinlägg. Mourad borde i ärlighetens namn ha fått nicken på mål.

I den sista övertidsminuten gjordes Dinko Felic ner utanför Elfsborgs straffområde. Den efterföljande frisparken slog Louay Chanko - i ribban och ut.

ARNENG ÄNDÅ POSITIV

Syrianskas lagkapten, Johan Arneng, var, förlusten till trots inte alltför nedslagen.

- Vi står upp bra, med lite flyt hade vi fått in kvitteringen. Elfsborg har mycket boll och när vi gör byten blir vi organisatoriskt sämre och kan inte pressa dem som vi gjorde i inledningen, men vi har börjat hösten bra och jag tror att vi kan ta fler poäng, säger Arneng.

Niklas Hult, som assisterade Anders Svensson vid segermålet, var nöjd med fortsatt tabelledning.

- Det var ett fint inlägg av mig, Anders är grym på huvudet - han är den nya David Elm. Vi startar matchen bra men vi blir sämre mot slutet av halvleken. I andra halvleken tycker jag att vi kontrollerade händelserna på ett bra sätt, säger Niklas Hult till Canal Plus.

Ola Myhrman - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×