Elfsborg mål 2012 Johan Larsson - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Elfsborg vände på steken - och ryckte i den allsvenska toppen

Elfsborg vände på steken - och ryckte i den allsvenska toppen

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 18/08/2012 kl 22:59
En stark avslutning på matchen, det räckte för att Elfsborg skulle vända underläge till vinst hemma mot Helsingborg. Trepoängaren innebär att boråsarna nu rycker i toppen av serien.
 

Elfsborg på Borås Arena är ingen enkel nöt att knäcka. Men under 70 minuter visade Helsingborg att det går att rubba seriesuveränen. Sedan satte Elfsborg in den extra växel laget kan ta fram och vände matchen på fem minuter. Efter segern ville dock inte Elfsborgstränaren Jörgen Lennartsson kännas vid snacket om ett guldryck.

- Nej, nej. Tabellen tar vi fram den 6 november, säger Lennartsson till Canal Plus efter matchen.

Men boråsarna var länge skakade i toppmötet med Helsingborg. Bortalaget uppträdde respektlöst och kändes trygga i sitt försvarsspel. Och fram till minut 70 hade Åge Hareides mannar också ledningen i matchen efter att nyförvärvet Alejandro Bedoya mycket skickligt cykelsparkat in 0-1 med tio minuter kvar av den första halvleken.

- Vi satt nere vid Viskan och drack cappuccino under de första 70 minuterna. Men vi krigar på och jobbar på stenhårt, och när vi gör 1-1 får vi extra energi, sa Elfsborgstränaren efter matchen.

Kvitteringen bar en väldigt tydlig Elfsborgsprägel. De gulsvarta har gjort många mål på fasta situationer den här säsongen, och under lördagen visade man att det inte är någon tillfällighet. Assistkungen Stefan Ishizaki lyrade in en frispark från höger, och på den bortre stolpen mötte hårdföre mittbacken Andreas Augustsson snyggt med pannan.

Efter kvitteringen fick Elfsborg ny luft under vingarna, samtidigt som HIF sjönk allt djupare med laget. Det avgörande målet föregicks av ett väldigt snyggt kombinationsspel från de gulsvarta. Efter att bollen gått som ett snöre på mitten hamnade den till slut framför fötterna på pigge inhopparen Viktor Claesson. Värnamo-sonen fick bollen helt ren i straffområdet och borrade snyggt in bollen bakom en chanslös Daniel Andersson i Helsingborgsmålet.

Under avslutningen på matchen försökte Helsingborg att trycka upp spelet, men Elfsborg försvarade sig väl och dödade tid på ett mycket skickligt sätt.

Segern innebär att Elfsborg rycker i toppen av serien. Efter 19 spelade omgångar leder man nu serien med sex poängs försprång till tvåan Malmö FF. I nästa omgång väntar dock tufft motstånd för Lennartssons mannar - Häcken på bortaplan. För Helsingborg gäller något helt annat - redan på tisdag kliver laget ut på Olympias gräsmatta för det första kvalmötet med Celtic.

- Det är bara att ladda om till dess, konstaterade Åge Hareide till Canal Plus.

Filip Lindahl - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×