Gamla Ullevi - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Elfsborg överklagar inte: "Litar på förbundets bedömning"

Elfsborg överklagar inte: "Litar på förbundets bedömning"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 05/10/2012 kl 11:58
Gräsmattan på Gamla Ullevi har fått okej av förbundet. Då tänker inte Elfsborg överklaga beslutet. "Vi litar på deras bedömning", säger sportchefen Stefan Andreasson till eurosport.se.
 

Under måndagens Göteborgsderby fick gräsmattan på Gamla Ullevi rejält med stryk då det regnade ordentligt. Efteråt fick underlaget skarp kritik och under gårdagen stod det klart att Örgryte IS flyttar sin lördagsmatch till Valhalla.

Söndagens drabbning mellan krislaget Gais och guldjagande Elfsborg ser däremot ut att spelas på Gamla Ullevi. Svenska fotbollsförbundets representanter inspekterade gräset under onsdagen och gav tummen upp för spel och Elfsborg ser inte ut att utnyttja möjligheten att överklaga.

- Det är förbundet som gör bedömningen och efter vissa insatser så ska den vara spelbar. Vi litar på deras bedömning, säger Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson.

Elfsborg har som bekant haft svårt utanför konstgräset den här säsongen och har ännu inte vunnit på gräs. Nu ska de göra det på en gräsmatta som trots alla insatser lär vara långt ifrån perfekt.

- Det är ju lika för båda lagen. Det man hoppas på är väl att planen är så bra som möjligt så att det avgörs på rätt sätt, säger Andreasson.

Elfsborg leder i dagsläget Allsvenskan två poäng före tvåan BK Häcken och trean AIK. Malmö FF är fyra, tre poäng bakom Elfsborg.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×