GÄVLE 20120416 Elfsborgsglädje efter 1-2 av Lasse Nilsson under matchen i allsvenskan i fotboll mellan Gefle IF och IF Elfsborg på Strömvallen i Gävle. - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Elfsborg har grästränat inför guldstriden: "Inga problem"

Elfsborg har grästränat inför guldstriden: "Inga problem"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 26/09/2012 kl 11:36
Guldjagande Elfsborg har bara tagit en poäng på naturgräs i år och har tre av sju återstående matcher på underlaget. I toppmötet mot AIK i kväll hoppas man kunna bryta trenden. "De senaste veckorna har vi tränat mer på naturgräs för att vänja kroppen lite grann", säger Lasse Nilsson.
 

Elfsborgsanfallaren säger att han inte har någon mental spärr för riktigt gräs.

- Jag har spelat de flesta matcherna i mitt liv på gräs och har inga problem med det, säger han.

Men han medger trots allt att det sliter mer på kroppen att spela på naturgräs än konstgräs och att Elfsborgsspelarna, som har konstgräs på Borås Arena, kan bli tröttare än motståndarna i bortamatcherna. Det är också därför som Boråslaget tränat mer på naturgräs på sistone.

Elfsborg ledde allsvenskan i 18 omgångar, men efter 1-2 mot IFK Göteborg och 0-0 mot Gif Sundsvall, har Häcken gått förbi - om än på samma poäng som Elfsborg. I kväll fortsätter Elfsborgs guldjakt mot lika mycket guldjagande AIK på Råsunda. Elfsborg har tagit poäng på Råsunda de fem senaste åren, och i fjol blev det seger.

- Fjolårsresultatet tar vi med oss, säger Nilsson.

Anders Svensson säger till Elfsborgs webbplats att självförtroendet i truppen inte är på topp efter de senaste matcherna, men Nilsson vänder de sämre prestationerna till något positivt i sitt resonemang:

- Vi har inte haft så många dippar i år, och när vi haft det så har de inte varit så långa. Så efter två mindre bra insatser tyder det mesta på att vi ska göra det bättre nu.

Lasse Nilsson tror dock på sitt Elfsborg i guldstriden.

- Det är mycket tillfälligheter och tur som avgör, men i mina ögon är vi det bästa fotbollslaget.

Elfsborg kommer till spel utan mittfältaren Stefan Ishizaki, som har problem med inre ledbandet i högra knät. Han testade knät i går, men är "inte tillräckligt återställd för spel", skriver Elfsborg på sin webbplats.

Mittfältaren Daniel Mobaeck, som har ljumskbesvär, finns dock med i truppen.

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×