BORÅS 2012-08-12 Elfsborgs David Elm jublar efter 2-1 målet i söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Elfsborg och Malmö FF på Borås Arena i Borås. Elfsborg vann med 4-1. - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Elfsborg: "Vi hade bestämt oss för att vinna matchen"

Elfsborg: "Vi hade bestämt oss för att vinna matchen"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 12/08/2012 kl 21:18
BORÅS. Förlusten mot Horsens i Europa League-kvalet knäckte inte Elfsborg. Istället tog laget matchen som tändvätska och krossade Malmö FF i seriefinalen med 4-1. "Vi hade bestämt oss för att vinna den här fotbollsmatchen", säger tränaren Jörgen Lennartsson.
 

Den allsvenska omstarten har varit knackig och när Elfsborg dessutom åkte ut mot danska Horsens genom att förlora hemma med 3-2 i Europa League-kvalet i torsdags var det många som undrade hur det egentligen stod till med formen hos Borås-laget. Svaret kom på söndagen. 4-1 mot Malmö FF i seriefinalen och den stora guldfavoriten inför säsongen fick åka hem med krökta ryggar.

- Vi kan väl konstatera att vi inte gör någon toppinsats och det vet hela vårt omklädningsrum idag, säger tränaren Rikard Norling.

Elfsborg var det bättre laget matchen igenom, men det var först när Malmö FF kvitterade Johan Larssons ledningsmål genom Mathias Ranégie i den 57:e matchminuten som det tog fart på riktigt allvar hos hemmalaget.

- När det målet kom så kändes det ändå ute på planen som att "äh, vi klarar det här." Och det gjorde vi ju, säger Niklas Hult med ett leende.

Han låg bakom två mål och gjorde ett själv, men det var David Elm som tryckte in ledningsmålet med drygt 20 minuter kvar att spela.

- Ja, det kändes viktigt. Det gick ju inte så jättelång tid mellan deras mål och vårt, säger han.

Hult ordnade sedan 3-1 och frisparken som gav 4-1 med fyra minuter kvar.

- Vi var väl på väg in i matchen tycker jag när vi fick vår kvittering. Sedan fick vi inte riktigt till det, det kan vi väl konstatera och det får man ju analysera noga, säger Norling.

På frågan om vad en sådan stor förlust betyder försökte Norling hitta orden, men konstaterade sedan kort att:

- Jag försöker bara inte göra det större än vad det är. Vi har två hemmamatcher där vi kan komma på rätt spår, snabbt.

Kollegan Jörgen Lennartsson var givetvis betydligt mer tillfreds med tillställningen.

- Otroligt nöjd med spelarnas insats. Egentligen hela resan. Allting som spelarna har gjort sedan vi förlorade i torsdags. Det snacket som vi hade på träningen i fredags och den i lördags och den här genomförda matchen idag. Vi hade en enorm beslutsamhet, fart, kraft och energi i vårt spel. Vi hade bestämt oss bara för att vi ska göra en maximal prestation och vi ska vinna den här fotbollsmatchen och spelarna gör precis de sakerna som vi hade hoppats på.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×