Eurosport
 Snooker-VMTitta nu 
 
 
Fotboll - Allsvenskan

El Kabir dumpas efter domarhån - Mjällby: "Rejäl förstärkning"

Moestafa El Kabir kan komma att återvända till Mjällby. Anfallarens italienska klubb Cagliari vill släppa honom efter en domarattack. "Blir det så att han blir vår spelare igen får vi ta ett resonemang om saken", säger klubbdirektören Jörgen Martinsson till eurosport.se.

 
El Kabir till Mjällby? - Fotboll - AllsvenskanAP/LaPresse
 

2010 gjorde Moestafa El Kabir stor succé i allsvenska nykomlingen Mjällby AIF. Med sina tio fullträffar var han instrumental i klubbens framgångar. Sommaren 2011 lämnade han så för italienska Cagliari, men det var inget regelrätt köp. Cagliari har en köpoption på 23-åringen, men talar allt för att klubben inte tänker utnyttja den.

I en match med Primavera-laget mot Torino blev El Kabir utvisad i den 85:e minuten varpå han förolämpade domaren. Han har nu straffats med fem matchers avstängning av det italienska förbundet och kommer enligt medieuppgifter inte bli kvar i Cagliari.

Cagliari själva kommenterar händelsen på sin hemsida och skriver bland annat att: "Uppförandet har varit mycket skadligt för vår image."

- Jag känner till incidenten, men vi har inte haft kontakt med Cagliari den senaste tiden, säger Mjällbys klubbdirektör Jörgen Martinsson, vars Mjällby nu kan få en rejäl förstärkning på anfallssidan efter sommaren.

- Vad som gäller är att Cagliari har till den 31 maj på sig att utnyttja sin köpoption. Gör man inte det så blir "Musse" vår spelare och då finns det ett antal olika scenarier som är möjliga. Antingen så spelar han med Mjällby eller så vill han gå vidare och då får vi försöka hitta en sådan lösning, säger Martinsson.

Hur tänker ni? Det är en bra spelare, men också stora pengar?

- Jo, men det är för tidigt att spekulera i det. Om det blir så att han blir vår spelare igen får vi ta ett resonemang om det med "Musse" och se vad han vill. Det är det viktigaste. Men det är ju en fantastisk spelare som skulle vara en rejäl förstärkning för Mjällby såklart.

Ni kommer att ta kontakt med Cagliari snart?

- Vi kommer nog att prata igen efter helgen här, i början av nästa vecka skulle jag tro. Vi har haft en bra kontakt hela tiden.

Moestafa El Kabir har gjort sju matcher i Serie A för Cagliari, men efter fullträffen i premiären har det inte blivit några fler mål.

- Han har haft en del oflyt med skador, men har gjort bra ifrån sig i Serie A när han har spelat, säger Jörgen Martinsson.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil