Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Effektivt Kalmar bröt sviten – AIK förlorade på Råsunda

Effektivt Kalmar bröt sviten – AIK förlorade på Råsunda

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 06/08/2012 kl 00:20
AIK åkte på sin första förlust för säsongen hemma på Råsunda. Gästande Kalmar vann med 2-1 efter mål från Arajuuri och Dauda.
 

Inför söndagens match var AIK obesegrade på Råsunda, men den sviten skulle Kalmar ta död. Efter fyra raka AIK-vinster fanns chansen att ta in på Elfsborg och Malmö men Abiola Daudas 2-0-mål i den 47:e minuten sänkte de svartgula drömmarna.

- Första 55 minuterna är riktigt, riktigt dåliga. Forceringen på slutet är helt okej men vi sätter oss själva i den svåra situationen efter en riktigt dålig insats, säger AIK:s tränare Andreas Alm till Canal Plus.

För Kalmar var segern mycket viktig. Vid förlust riskerade smålänningarna att bli inblandade i den riktiga bottenstriden men de håller sig nu fortsatt steget ovanför. Det kan de tacka sin skarpa effektivitet för.

Den första halvleken var chansfattig och Kalmar fick hjälp av Ivan Turina för att skaffa sig ledningen. På en hörna kom AIK-målvakten ut helt fel och bakom honom stod en omarkerad Paulus Arajuuri och fick bollen på sig - 1-0 till Kalmar.

AIK fortsatte vara det spelförande laget men saknade udd. I halvtid bytte Nanne Bergstrand in Abiola Dauda, ett genidrag. Den nigerianske anfallaren dribblade bort tre försvarare och dunkade in 2-0 efter bara två minuter på planen.

AIK forcerade mot slutet och fick utdelning. Kwame Karikari, som varit utlånad tilL Degerfors, hade kommit in och reducerade med fem minuter kvar. Närmare än så kom dock aldrig AIK som på en fjärdeplats får se sig passerade av Häcken i tabellen.

Oskar Bernövall - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×