NORRKÖPING 2012-07-23 Djurgårdens James Keene Deppar efter ännu en 1-1 match under måndagens allsvenska fotbollsmatch mellan IFK Norrköping och Djurgården på Nya Parken i Norrköping. - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Djurgården kryssade igen: "Känns lite som en förbannelse"

Djurgården kryssade igen: "Känns lite som en förbannelse"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 23/07/2012 kl 22:36
Den sanslösa raden fortsätter. För nionde matchen den här säsongen spelade Djurgården 1-1 när de tappade ledningen borta mot IFK Norrköping.
 

Nej, det vill inte lossna för Djurgården. Laget är svårt att besegra, men själva har de samtidigt i stort sett lika svårt att vinna. Inför matchen mot IFK Norrköping hade Djurgården spelat nio kryss och i åtta av dessa hade det slutat 1-1. Inte så konstigt då kanske om alla satt och väntade på IFK Norrköpings kvittering i slutet av matchen. Och till slut kom den också när Imad Khalili på hörna kunde sätta målet som alltså betydde nionde 1-1-matchen på de tio senaste försöken för blåränderna.

- Det känns lite som en förbannelse idag, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson till Canal Plus.

Annars började det bra. Djurgården lyckades ofta med sin höga press och IFK Norrköping hade svårt att få igång spelet. Peter Nymann Mikkelsen kunde skjuta 0-1 i den 28:e minuten efter ett vackert anfall där han sprang sig loss, väggade med Kasper Hämäläinen innan han skruvade in bollen utom räckhåll för David Nilsson i IFK-målet.

För hemmalaget började sedan en lång jakt på mål och poäng, men Djurgården var hela tiden farligt och nära 0-2. Bästa läget fick Hämäläinen när Nymann Mikkelsen tackade för senast genom att frispela finländaren som chippade över Nilsson, men också över målet. Till slut straffade sig målmissarna. Med tio minuter kvar så skrevs nämligen det välbekanta slutresultatet.

- Jag kom perfekt. Han (Emil Bergström) nickar på bakhuvudet på mig och det räcker ibland. Jag tror att jag hinner styra den lite, nä, det hinner jag inte, skrattar Imad Khalili till Canal Plus samtidigt som han ser sitt kvitteringsmål.

Därmed spelade Djurgården och IFK Norrköping 1-1 i de båda mötena.

- Det hade varit bättre om vi hade vunnit förra veckan och de idag för då hade vi fått tre poäng var istället för två, säger IFK:s tränare Janne Andersson.

Det är ingen avancerad gissning att Magnus Pehrsson skriver under på det.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×