Bangura - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Djurgården gör som AIK - värvar från Sierra Leone

Djurgården gör som AIK - värvar från Sierra Leone

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 05/07/2012 kl 16:39
Djurgården är nästa svenska klubb att värva från Sierra Leone. 18-årige anfallaren Alhaji Kamara ansluter på lån till Djurgården säsongen ut.
 

AIK hade en formidabel succé med värvningarna av Mohammed och Tetteh Bangura.

De båda Sierra Leone-spelarna plockades in till AIK och utgjorde till stor del själva AIK:s anfallsspel som forwardspar. Det dröjde inte länge till intresse från Europa dök upp och AIK sålde spelarna för tiotals sköna miljoner.

Nu försöker Djurgården anamma AIK:s lyckosamma strategi och steg ett är värvningen av ynglingen Alhaji Kamara, 18.

– Kamara är en striker som vi hittade i Sierra Leone på en scoutingresa i somras. Han är snabb, stark och går direkt på mål. Han kommer att vara här på lån resten av säsongen men vi har en köpoption, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson till klubbens hemsida.

Kamara kommer från Sierra Leone-klubben FC Kallon, samma klubb som de båda Banguras, där han den gångna säsongen gjorde 13 mål på 31 seriematcher. Kamara har debuterat för landslaget.

TESTAR HÖGERBACK

Djurgården testar också landsmannen Mohamed Kamanor, 19, som under våren spelat för Umeå FC i Superettan.

– Det är en högerback med fina offensiva kvaliteter. Han har gjort en bra vår i Umeå och anpassat sig mer och mer till svensk fotboll. Han kommer förmodligen att spela minst en U21-match under tiden som han är hos oss, berättar Magnus Pehrsson.

Lennart Sandahl - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×