Brian Span Yussif Chibsah Djurgården 2012 - Scanpix
 
Artikel
kommentarer
Fotboll > Allsvenskan

Svängigt när Djurgården klarade oavgjort

Svängigt när Djurgården klarade oavgjort

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 07/10/2012 kl 17:53
Den intensiva och chansrika mittenmatchen mellan Kalmar och Djurgården fick ingen segrare. Slutresultatet stannade vid 2-2 (2-1).

sett till chanserna kunde det lika gärna blivit 5-5.

Ett betydelselöst och avslaget mittenmöte mellan två lag som egentligen inte har något att spela för. Det skulle mycket väl kunnat ha stämt in på matchen mellan Kalmar och Djurgården. Men matchen blev allt annat än avslagen. Både Kalmar och Djurgården visade vilja och stundtals bra spel.

Gästande Djurgården tog tidigt ledningen genom Joona Toivio som nickade in en hörna. De hade sedan bra grepp om matchen under en tiominutersperiod, men Kalmar kom tillbaka mycket tack vare vänsterbacken Jörgen Skjelvik.

Först slog han frisparken som Jonathan McDonald nickade in till 1-1. Vid 2-1 så drog Skjelvik till själv. Nenad Djordjevic petade till bollen och norrmannen Skjelvik drog till med vänstern, helt otagbart för Kenneth Höie i Djurgårdsmålet.

Kalmarledning 2-1 i halvtid var sett till spelet helt rättvist, hemmalaget hade förutom målen en handfull vassa målchanser I andra halvlek så var det Kalmar så skapade de vassaste chanserna, men skärpan var inte där i avsluten. I stället så kom kvitteringen med åtta minuter kvar. Inhopparen Yussif Chibsah slog en perfekt djupledsboll till Petter Gustafsson som rullade in kvitteringen.

TT

 

kommentarer