Abiola Dauda Kalmar FF 2012 - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Mål 12 och 13 för Kalmars Dauda

Mål 12 och 13 för Kalmars Dauda

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 23/09/2012 kl 19:34
Målchanserna var få, underhållningsvärdet och passningskvalitén låg. Det som skiljde Kalmar och Åtvidaberg åt var att Kalmar har sin skyttekung i bra form.
 

Abiola Dauda gjorde båda målen i 2-0-segern.

Bakom Häckens Waris Majeed ligger en handfull spelare och tampas om andraplatsen i skytteligan. På söndagskvällen ställdes två av dem mot varandra, men redan innan matchen hade börjat hade Kalmars Abiola Dauda ett övertag då Åtvidabergs tränare Andreas Thomsson satt sin skyttekung Viktor Prodell på bänken.

Än mer övertag fick Dauda efter 26 minuters spel när han blev snyggt serverad av Måns Söderqvist och rullade in sitt tolfte mål för säsongen och gick upp på en delad andraplats i skytteligan.

Rent spelmässigt så var det inte mycket till finlir, spelet var mer kampbetonat a la division 6.

I andra halvleken fick Viktor Prodell chansen. Han kom in i den 67:e minuten och bara tre minuter senare fick han sin och Åtvidabergs stora chans att kvittera, men volleyskottet gick tätt utanför.

I stället var det Dauda som fick sista ordet, framspelad av Jonathan McDonald rundade han Henrik Gustavsson i Åtvidabergsmålet och rullade enkelt in 2 -0. Det var mål nummer 13 och med det är Kalmaranfallaren ensam tvåa i skytteligan.

TT/eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×