Eurosport
 Fleche WallonneTitta nu 
 
 
Fotboll - Allsvenskan

Mål 12 och 13 för Kalmars Dauda

Målchanserna var få, underhållningsvärdet och passningskvalitén låg. Det som skiljde Kalmar och Åtvidaberg åt var att Kalmar har sin skyttekung i bra form.

 
Dauda i form - Kalmar vann - Fotboll - AllsvenskanScanpix
 

Abiola Dauda gjorde båda målen i 2-0-segern.

Bakom Häckens Waris Majeed ligger en handfull spelare och tampas om andraplatsen i skytteligan. På söndagskvällen ställdes två av dem mot varandra, men redan innan matchen hade börjat hade Kalmars Abiola Dauda ett övertag då Åtvidabergs tränare Andreas Thomsson satt sin skyttekung Viktor Prodell på bänken.

Än mer övertag fick Dauda efter 26 minuters spel när han blev snyggt serverad av Måns Söderqvist och rullade in sitt tolfte mål för säsongen och gick upp på en delad andraplats i skytteligan.

Rent spelmässigt så var det inte mycket till finlir, spelet var mer kampbetonat a la division 6.

I andra halvleken fick Viktor Prodell chansen. Han kom in i den 67:e minuten och bara tre minuter senare fick han sin och Åtvidabergs stora chans att kvittera, men volleyskottet gick tätt utanför.

I stället var det Dauda som fick sista ordet, framspelad av Jonathan McDonald rundade han Henrik Gustavsson i Åtvidabergsmålet och rullade enkelt in 2 -0. Det var mål nummer 13 och med det är Kalmaranfallaren ensam tvåa i skytteligan.

TT/eurosport.se

 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil