STOCKHOLM 20120708 AIK:s Celso Borges Mora jublar efter sitt 1-0 mål under söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan AIK och BK Häcken på Råsunda. Foto Christine Olsson / SCANPIX / Kod 10430 - Scanpix
 
Artikel
kommentarer
Fotboll > Allsvenskan

Kritiserad Borges: "Jag pratar inte om mig själv"

Kritiserad Borges: "Jag pratar inte om mig själv"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 08/07/2012 kl 21:51
Han har ifrågasatts och kallats flopp. Men när Celso Borges blev matchhjälte tog han inte chansen att slå tillbaka mot kritikerna. "Det här var bra för laget", säger han till eurosport.se.
 

Efter 0-4 mot Malmö FF i förra omgången kom AIK hem till Råsunda för att visa att de kunde resa sig igen. Det gjorde de. Tre poäng och den ifrågasatta stjärnvärvningen Celso Borges var den som visade vägen genom att göra 1-0 på nick och sedan genom att döda matchen och skriva dit slutresultatet med sitt 3-1-mål.

- Vi gjorde det bra. Vi gjorde vår grej. Vi startade på bästa sätt och vi kunde ta med oss de tre poängen, säger Borges.

Han fortsätter:

- Det var en tuff vecka. Det var inte lätt, men det är sådant som gör ett lag starkare. Det är efter förluster som man ser vilka som är vinnare. Laget har lyft sig och att göra två mål de första fem minuterna visade mentaliteten hos hela AIK, även hos fansen och coacherna.

Berätta om målen?

- Det första målet är något vi har övat på länge. Vi vill göra fler mål på fasta situationer. Det andra målet var ett bra gruppsamarbete.

Borges vill inte säga något om sin egen insats. Knappt ens vid 3-1-målet då han iskallt i friläge rundade Christoffer Källqvist, höll inne skottet och lät backen glidtackla bort sig, för att sedan rulla in den i öppet mål.

- Jag hade mycket tid att tänka. Det är en typisk situation och för vem som helst som skulle befinna sig i det läget hade gjort samma sak. Det var DG:s fina boll som gjorde det, säger han och berömmer alltså istället passningsläggaren Daniel Gustavsson.

Hur viktigt var det här för dig?

- Det är viktigt för laget att vinna. Det är det jag vill säga. Målen är viktiga för att vi kan lägga till tre poäng i tabellen efter en förlust.

Men för dig personligen?

- Jag pratar inte om mig själv personligen. För mig är det bra att vi vinner.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

 

kommentarer