Fredrik Björck - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Björck klar för Häcken: "Har allt man kan önska"

Björck klar för Häcken: "Har allt man kan önska"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 08/10/2012 kl 15:35
BK Häcken rustar för nästa säsong. Klubben har gjort klart med den före detta AIK- och Helsingborgs-backen Fredrik Björck. "Han har egentligen allt man kan önska av en mittback", säger sportchefen Sonny Karlsson.
 

BK Häcken kan vara på väg mot SM-guld. Med fyra omgångar kvar ligger laget tvåa i tabellen, två poäng bakom ledande Elfsborg. Det betyder dock inte att man bara blickar mot avslutningen av allsvenskan 2012. Nu värvar laget en mittback till nästa säsong för att ersätta Tom Söderberg som lämnar för just Elfsborg och Mattias Östberg som tidigare i år gick till Djurgården.

Björck, som har allsvensk erfarenhet från klubbar som Västra Frölunda, AIK, Elfsborg och Helsingborgs IF, kommer nu närmast från norska Tromsö.

- Fredrik är en oerhört stabil spelare som visat i såväl Danmark som Norge att han håller en mycket hög klass. När nu Tom lämnar oss efter säsongen och Östberg lämnat oss i somras känns det som vi har en fullgod ersättare i Björck, säger BK Häckens sportchef Sonny Karlsson till Häckens hemsida.

Den 33-årige mittbacken har skrivit på ett treårskontrakt

- Fredrik är stark, snabb och helt klart en ledargestalt på planen. Han har egentligen allt man kan önska av en mittback, säger Karlsson

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×