STOCKHOLM 2009-10-12 Mattias Bjärsmyr i samband med det svenska fotbollslandslagets träning på Råsunda fotbollsstadion på måndagen. Laget möter Albanien i den sista VM-kvalmatchen på onsdag. - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Klart: Bjärsmyr till Blåvitt - "känns jätteinspirerande"

Klart: Bjärsmyr till Blåvitt - "känns jätteinspirerande"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 29/08/2012 kl 15:37
IFK Göteborg förstärker försvaret. Mattias Bjärsmyr är klar för en återkomst i Blåvitt. "Det känns jätteinspirerande att vara tillbaka i IFK och Göteborg", säger han i ett pressmeddelande.
 

Inför säsongen ramlade värvningarna in. Klubben fick smeknamnet "Real Blåvitt" i media, men resultaten har inte motsvarat förväntningarna. Tvärtom. IFK Göteborg har bara vunnit fem matcher och ligger i dagsläget på 11:e plats i tabellen, fem poäng från kvalplatsen. Framförallt har försvarsspelet fått kritik och senast blev det förlust med 3-0 borta mot Kalmar FF.

Nu agerar klubben på transfermarknaden. Man har gjort klart med Mattias Bjärsmyr.

- Vi är självklart glada för att kunna knyta en mycket duktig spelare till oss. Det är också en fördel att Mattias kan och vet hur det fungerar i föreningen samt tidigare presterat bra hos oss. Sedan är det alltid kul att killar som varit ute i Europa väljer att komma tillbaka till oss, säger sportchefen Håkan Mild i ett pressmeddelande.

Mittbacken kom till IFK Göteborg 2005 från Husqvarna FF och lämnade 2009 för spel i Panathinaikos. Men tiden utomlands har inte varit lyckad. Bjärsmyr tog aldrig någon ordinarie plats i den grekiska klubben och utlåningen till Rosenborg gav inget lyft.

Han gick in i sommaren som klubblös och provspelade bland annat med holländska Roda, men nobbades. Nu blir det alltså en återkomst till Blåvitt.

- Det känns jätteinspirerande att vara tillbaka i IFK och Göteborg. Jag tror alla vi blåvita som är utomlands bär på en form av längtan hem till Kamratgården. Jag har haft erbjudanden från såväl Danmark som Ukraina, som jag tackat nej till. Blåvitt känns rätt i nuläget.

Kontraktet gäller över 2013. Den 26-årige mittbacken kommer att genomgå en läkarundersökning på torsdag då han även gör sin första träning med laget. Om han är med mot GIF Sundsvall på söndag återstår att se.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×