GÖTEBORG 2012-04-09 Göteborgs Philip Haglund och Hjalmar Jonsson i måndagens allsvenska fotbollsmatch mellan IFK Göteborg och IFK Norrköping på Gamla Ullevi i Göteborg. - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Bjärsmyr räddade IFK-poäng - efter galen upphämtning

Bjärsmyr räddade IFK-poäng - efter galen upphämtning

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 02/09/2012 kl 20:07
GIF Sundsvall gjorde 3-0 och matchens kändes avgjord. Men IFK Göteborg reste sig ur krisen och Mattias Bjärsmyr räddade en poäng i sin comeback. "Hoppet är det sista som överger en", säger han till Canal Plus.
 

Storsatsande IFK Göteborg kom till Sundsvall med skrala resultat bakom sig och en tabellposition strax ovanför kvalplatsen.

Och efter en miserabel matchinledning, med 0-3 i baken efter 49 minuter, såg det ut som ett nytt fiasko var på gång.

Då inledde Blåvitt en supervändning som skulle rädda en poäng i kampen för att undvika bottenstriden (3-3).

GERZICS INHOPP LYFTE BLÅVITT

IFK kom ingenstans i offensiven och i den 60:e minuten bytte en pressad Mikael Stahre in Nordin Gerzic in på mittfältet. Han skulle, med sitt första mål för klubben, väcka Blåvitt ur mardrömmen.

I den 77:e minuten fick IFK en hörna från vänster och Gerzic tog en position för skott utanför straffområdet. Bollen nickades ut och Gerzic tog till vara på chansen. Den förre Örebro SK-spelaren sköt på uppstuds och bollen seglade vackert in i bortre krysset, otagbart för Oscar Berglund.

Men Berglund skulle bli olycklig och orsaka nästa reducering. Bristande kommunikation mellan Marcus Danielson och Berglund ledde till att målvakten rensade rakt på Hannes Stiller. Bollen seglade in i det tomma målet och bjöd in bortalaget i en match de egentligen var uträknade i.

BJÄRSMYR KVITTERADE I COMEBACKEN

Blåvitts slutforcering innebar många inlägg och på ett av dem skulle comebackande Mattias Bjärsmyr kvittera. Robin Söder nickade ner bollen och Bjärsmyr slängde sig fram och kunde se bollen rulla in bakom Berglund, med endast två minuter kvar att spela.

- Det var mest skönt att kvittera. Vi gjorde ingen bra match och var tafatta, säger "Bjärsa" som återvänt efter en utlandssejour i Panathinaikos.

"MINI-FOPPAS" DRÖMMÅL I SKYMUNDAN

Emil "Mini-Foppa" Forsberg gjorde två vackra mål och tripplade därmed sin målskörd den här säsongen. Det första var, i tuff konkurrens med Gerzics mål, matchens delikatess.

Johan Eklund nickade ut bollen efter hörna och med en vänstervolley skickade Forsberg in 1-0 till Sundsvall efter 14 minuter. Nyförvervet Robbin Sellin gjorde sitt första allvsvenska mål strax före paus - när bortalaget stod och sov på en snabbt slagen frispark.

Och när "mini-Foppa" satte 3-0 i 49:e minuten kändes segern i hamn.

- Det känns jävligt tungt nu. Vi faller ur totalt i andra och släpper in billiga mål, säger Sellin.

Då Gefle slog Norrköping (1-0) innebär det att både GIF Sundsvall och IFK Göteborg är blott tre poäng från kvalplatsen.

Lennart Sandahl - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×