Mattias Bjärsmyr - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Bjärsmyr kan göra comeback mot Elfsborg

Bjärsmyr kan göra comeback mot Elfsborg

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 30/08/2012 kl 14:09
Mattias Bjärsmyr är tillbaka i IFK Göteborg. Men comebacken i Allsvenskan dröjer ytterligare. "Vi kan nog utesluta spel redan på söndag", säger assisterande tränaren Magnus Edlund till eurosport.se.
 

På fredagen gjorde Mattias Bjärsmyr så sitt första träningspass med IFK Göteborg efter återkomsten. Mittbacken som ska stärka upp det haltande försvaret gjorde ett gott intryck.

- Det såg bra ut. Han var pigg, men det känns nästan alltid bra efter första träningen. Man ska komma ihåg att han inte har varit i kollektiv träning på ett. Nu behöver han tid på sig innan han kan konkurrera på allvar.

IFK Göteborg kommer nu lägga upp ett program för mittbacken så att denne kan komma tillbaka så snart som möjligt, men något spel redan mot GIF Sundsvall på söndag lär det alltså inte bli.

- Det kan vi nog utesluta. Det skulle överraska mig mycket. Tidigast blir det nog mot Elfsborg (16/9). Det kommer ju ett landslagsuppehåll väldigt lägligt och då får Mattias chansen att köra kollektiv träning med oss och får en chans att komma ikapp, säger Edlund.

- Jag tror att jag är redo för spel om tre veckor. Jag måste få träna ordenligt och få upp flåset. Nu vill jag bara komma igång och köra två pass om dagen när de andra kör ett, säger Bjärsmyr själv till Göteborgs-Posten.

IFK Göteborg ligger på elfte plats i tabellen, fem poäng från kvalplats. Laget har släppt in 30 mål den här säsongen, bara tre lag har släppt in fler mål. IFK Norrköping, 33, Kalmar FF, 31 och Örebro SK, 34.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×