Rasmus Bengtsson - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

McClaren hyllar svensken: "Gjorde det riktigt bra"

McClaren hyllar svensken: "Gjorde det riktigt bra"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 05/10/2012 kl 17:16
HELSINGBORG. Twentes målskytt Rasmus Bengtsson hyllas av tränaren Steve McClaren efter insatsen mot Helsingborg. "Han gjorde det riktigt bra".
 

För tre år sedan var Rasmus Bengtsson en av U21-landslagets stjärnor när Sverige nådde semifinal i hemma-EM. Efter mästerskapet bytte den MFF-fostrade Trelleborgsspelaren Skåne mot Berlin - och gjorde ett misslyckat försök att slå sig in i Bundesligalaget Hertha.

För två år sedan gick flyttlasset vidare till holländska Twente, men inte heller där har Bengtsson lyckats ta en fast startplatströja. 26-åringen har fått nöja sig med ett inhopp när Twente inlett Eredivisie lysande - med sex segrar på sju matcher.

På onsdagskvällen var han tillbaka i Skåne. Rasmus Bengtsson startade Europa League-matchen mot Helsingborg på bänken. Där fick han se sina försvarande lagkamrater gång på gång misslyckas mot HIF:s snabba omställningsspel.

- De dödade oss i första halvleken. Vi spelade ett fattigt försvarsspel och släppte in enkla mål, säger tränaren Steve McClaren.

"TA VARA PÅ VARJE MINUT"

Efter en timmes spel fick Rasmus Bengtsson chansen - och han tog den. Tio minuter efter inhoppet nickade han in sitt första mål i utlandskarriären - och gav Twente hopp om en vändning.

- Jag fick spela en halvtimme och gjorde ett mål. Det är alltid jättekul att spela, det händer ju inte jätteofta. Det gäller att ta vare på varje minut man får, säger mittbacken.

- Jag trivs i Sverige rent allmänt, det är klart att jag känner självförtroende här eftersom jag presterat bra i Sverige innan. Jag vet vad som väntar och hade självförtroende när jag hoppade in.

Även i defensiven gjorde Bengtsson sitt jobb. Samtidigt som Twente satsade offensivt för en kvittering gavs HIF ytor att kontra framförallt genom snabbe David Accam. Men Rasmus Bengtsson släppte inte ghananen förbi sig. 

- Rasmus kom in och gjorde det riktigt bra, berömmer tränaren Steve McClaren.

- Han är en vass spelare som haft lite otur. Han har Douglas och (lagkaptenen Peter) Wisgerhof framför sig och de har varit i klubben länge och gjort det riktigt bra. Rasmus har tvingats ha tålamod och i dag kom han in redo och gjorde sitt jobb. Jag är glad för hans skull, att han fick göra mål efter att ha spelat riktigt bra överlag., fortsätter Twentetränaren.

"HAN ÄR TRELLEBORGARE"

Med ett par minuter kvar att spela kvitterade Rasmus Bengtssons mittbackskollega Douglas och Twente bärgade en poäng. Men det skulle varit tre menar Bengtsson.

- Ja det tycker jag, vi ska förvänta oss mer av ett lag som Twente. Framförallt i första halvleken är vi helt under isen. Klart vi är missnöjda.

- Men det var kul att få göra ett mål, det händer inte så ofta.

Extra speciellt att näta mot HIF som gammal MFF:are?

- Det är väl alltid lite extra kul, skrattar Bengtsson.

Helsingborgs högermittfältare Mattias Lindström ser det dock inte som att hans HIF blev halvsänkta av en rivallagsspelare.

- För mig är han faktiskt trelleborgare, säger Lindström.

På söndag spelar Twente ligamatch mot AZ. Återstår att se om Steve McClaren ger Rasmus Bengtsson första startmatchsförtroendet då.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×