Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
Fotboll - Allsvenskan

ÖSK inte längre sist - tog poäng av Åtvid

Åtvidabergs FF1 - 1Örebro SK

Åtvidaberg jublade för 2-0. Problemet var att offsideflaggan var uppe. Då kvitterade jumbon Örebro - som inte längre är jumbo - istället.

 
Åtvidaberg kryss mot ÖSK - Fotboll - AllsvenskanScanpix
 

Med en knapp kvart kvar av matchen mellan Åtvidaberg och Örebro nickade östgötarnas målkung Viktor Prodell in 2-0 för hemmalaget. Trodde de. Men den assisterande domaren vinkade frenetiskt med flaggan och i anfallet där på kunde istället Örebro kvittera. Marcus Astvald placerade in slutresultatet 1-1 bakom Åtvids målvakt Gustav Jansson.

- Vi står och jublar för ett mål som var offside, så gör de 1-1, suckar ÅFF-tränaren Andreas Thomsson besviket i Canal Plus.

- Jag kände att vi är på gång. Vi har jobbat mycket med det offensiva spelet. I dag fungerade det mesta till punkt och pricka, säger Marcus Astvald.

Efter en chansrik men mållös första halvlek tog Åtvidaberg ledningen direkt i den andra. Örebros Daniel Bamberg styrde in Tom Petterssons avslut efter en hörna. Men efter Astvalds kvittering delades poängen. Andreas Thomsson är inte alls nöjd.

- Vi försöker men är inte tillräckligt bra för att avgöra i dag. Det är sanningen. Vi tappar för mycket boll, tekniska misstag, vi har annars varit så säkra här hemma, säger Åtvidabergstränaren.

Kollegan i Örebro, färske Per-Ola Ljung, var desto nöjdare.

- Vi hade en matchplan som fungerade jättebra. Fantastisk karaktär att komma tillbaka, vi gör en bra match mot ett Åtvidaberg som är erkänt starka hemma.

Pinnen betyder att Örebro, i alla fall tillfälligt, lämnar jumboplatsen. Gais ligger nu sist i tabellen, men har en match mindre spelad. "Makrillarna" spelar sin 17:e match på måndag mot Häcken.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil