Göteborg 20120902 : Kalmars Erik Israelsson fick till en drömträff som gav Kalmar ledningen med 1-0 i allsvenska matchen mellan Gais och Kalmar FF på Ullevi. - Scanpix
 
Artikel
kommentarer
Fotboll > Allsvenskan

Äntligen Kalmarseger på Gamla Ullevi

Äntligen Kalmarseger på Gamla Ullevi

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 02/09/2012 kl 17:10
I nionde försöket lyckades Kalmar vinna en allsvensk match på nya Gamla Ullevi. 2-1 mot Gais borde ha varit mer.

Tre oavgjorda och fem förluster var Kalmars facit på sina tidigare allsvenska matcher på nya arenan i Göteborg.

Nu gick det lättare. Nanne Bergstrands lag stressade Gais med hög press. Det ledde till att smålänningarna vann boll i hemmalagets uppspelsfas. Båda gästernas mål blev till på det sättet. Efter brytning på högerkanten i 36:e minuten hittade Daniel Mendes in till Erik Israelsson, som siktade och placerade upp bollen i krysset från 20 meter.

Kalmar ökade till 2-0 i 48:e minuten efter bollstöld vid mittlinjen. Jonathan McDonald slog en passning till framrusande Abiola Dauda. Nigerianen hamnade i svår vinkel men prickade in sitt tionde allsvenska mål för året, precis intill bortre stolpen.

Djupledslöpningarna var en stor skillnad mellan lagen. Med brassarna Wanderson och Romario som anfallspar blir det inte mycket sprunget.

Det dröjde en timme innan Etrit Berisha behövde rädda en boll. Kalmar hade 9-1 i avslut på mål när hemmalaget plötsligt reducerade. Erik Johansson nickade in Wandersons hörna i 71:a minuten.

I slutminuten hade Wanderson en vass frispark som Berisha räddade spektakulärt.

TT

 

kommentarer