Alm Svettigaste kudden - Eurosport
 
Fotboll > Allsvenskan

Kuddkollen: "Pressen är enorm och Alm har problem"

Kuddkollen: "Pressen är enorm och Alm har problem"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 11/05/2012 kl 15:38
Andreas Alm leder Allsvenskans starkaste försvar. Ändå har han svårt att sova om nätterna, tror eurosport.se:s fotbollsreporter Daniel Sjöberg.
 

Ni vet hur det är. Ni ligger där och vrider och vänder på er. Kudden blir bara varmare och varmare. Till slut hjälper det inte ens att vända på den. Sömnen håller fortfarande avstånd och allt som oroar er knackar på och ber om uppmärksamhet. I bästa fall har ni löst era problem när morgonens barmhärtiga ljus visar sig, i värsta fall är ni bara en dag närmare avgrunden och kudden är rejält svettig.

eurosport.se ställer frågan: Vilka i Allsvenskan har svettigast kudde just nu och vem sover egentligen bäst.

Svettigast kudde - Andreas Alm (tränare AIK)

Obesegrade. Fyra i tabellen och Sveriges bästa försvar trots skador på en supertalang i mittförsvaret och på en målvakt som utmanar om titeln bäst i Sverige. Det finns väl ingen anledning för Andreas Alm att ligga och slänga sig fram och tillbaka om natten kan man tycka, men det gör faktiskt det. Till att börja med är det svårt att tro att man någonsin sover riktigt gott som tränare för AIK. Pressen är alltid enorm och Alm har problem. Jag tror att han funderar en hel del över hur han ska få fart på offensiven. Dessutom är han säkerligen orolig över hur laget reagerade när Djurgården tog ledningen i derbyt.

Svettig kudde - Sixten Boström (tränare Örebro SK)

Har det fortfarande riktigt jobbigt vilket har märkts väldigt tydligt i de intervjuer han har gett senaste tiden. Kanske är han ändå väg att nå det där stadiet där man slutar oroa sig av det enkla skälet att det inte finns så mycket annat som kan gå åt skogen. Förr eller senare resignerar man bara och inser att det är kört och det är ofta då det vänder. Kanske blir det så för Sixten om han slutar oroa sig och bara tar det som det kommer från och med nu.

Varm kudde - Marc Pedersen (Mittback Djurgårdens IF)

Jag känner inte Marc alls, men är han som de flesta av mina bekanta så ligger han ändå och funderar rätt mycket över den där missen. Om jag bara hade gjort si eller gjort så och att göra det i ett derby. Det släpper man inte hur som helst. Tur för honom att det är match redan till helgen så att han kan lägga det där bakom sig. Dessutom talar ju allt för att han trots allt får sitt kontrakt förlängt med Djurgården och med tanke på varifrån han kom och vilken situation han var i där så bör han se på framtiden med viss förhoppning nu även efter att han lyckats väcka liv i en gammal AIK-skyttekung.

Bundis med Blund - Rikard Norling (tränare Malmö FF)

Fotbollstränare säger ofta att de har svårt att sova efter match oavsett hur det har gått. Ibland till och med än svårare efter en seger. Om det är så kanske Rikard Norling var vaken hela natten efter derbyt mot Helsingborgs IF, men även om det var så måste det ha känts som en underbar dröm. Som tränare i stora lag - det här vet Norling bättre än de flesta - får man sällan chansen att njuta. Det är nästa match, det är nästa trepoängare hela tiden. Det är en jakt på SM-guld och varje tappad poäng svider. Så det gäller att passa på och efter 3-0 mot HIF torde MFF-tränaren vila lätt mot en sval kudde.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

Obs. Om ni inte fattat det så är bilden ett montage

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×