MALMÖ 2012-10-05 2-0 av Malmös Miiko Albornoz under fredagens allsvenska fotbollsmatch mellan Malmö FF och IFK Norrköping FK på Swedbank stadion i Malmö. - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Ricardinho missade - då var alla sugna på straff: "Ville klunsa"

Ricardinho missade - då var alla sugna på straff: "Ville klunsa"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 05/10/2012 kl 23:19
MALMÖ. Den ene ytterbacken missade första straffen. Den andra rullade behärskat in den andra. Men det var inte självklart vem som skulle slå den. "Jille ville klunsa", säger Miiko Albornoz.
 

För tre veckor sedan sköt MFF:s vänsterback Ricardinho tre poäng till "Himmelsblått" när han säkert effektuerade en straffspark mot Åtvidaberg. I dag fick brassen en ny chans - men sköt elvametersskottet högt över Norrköpingsmålvakten David Nilssons ribba.

I slutminuterna av matchen revs inhopparen Dardan Rexhepi ner och MFF fick ytterligare en straff. Fram för att skjuta matchpunkteringen stegade... Högerbacken Miiko Albornoz.

- Alla ville ta straffen. Jille (Jiloan Hamad) ville klunsa, men då sa jag att "fan, du har ju redan gjort ett mål", så det var dags för mig. Det var min tur, säger Albornoz som enkelt rullade in 2-0 för sin andra allsvenska fullträff i år.

Vem var det mer som ville ta den?

- Tiki (Rantie), Dardan (Rexhepi) och alla som var där. Ricardinho var lite blyg där, men det var lika bra kanske.

"DET VAR GIVMILDHET"

Lagkaptenen Jiloan Hamad:

- Miiko var sugen och vi brukar alltid slå straffar på träningen. Jag vet att han är bra och hade en känsla, det var bättre att han skulle slå den.

- Hade jag velat ta den, då hade det inte varit något snack. Men jag lämnade över den. Det var givmildhet, skrattar han.

Miiko Albornoz var strålande matchen igenom och kommer inte att tveka om en ny straffchans dyker upp. Inte ens på Råsunda i en eventuellt guldavgörande match mot AIK den 4 november.

- Ja, då får jag väl ta den igen och sätta dit den, säger han och ler.

Du har bra självförtroende nu?

- Ja, jag har bra självförtroende nu, det går bra nu.

Ni trivs där ute på högerkanten, du och Hamad.

- Jag och Jille har haft kul hela säsongen känns det som. Jag känner mig trygg och när man som nu ledde med 2-0 kan man bjuda publiken lite också, de har ju betalat för att komma hit.

"FINNS TID ATT LEKA - DÅ LEKER VI"

Även Jiloan Hamad trivs med sitt högerkantssällskap.

- Vi trivs jättebra tillsammans. Vi tänker likadant. Fotboll för oss ska vara kul. Ändå: Många tror att vi bara lattjar, klackar och hit och dit. Men vi gör ändå sista tredjedelen och vi krigar ändå. Vi jobbar hårt både defensivt och offensivt och är ändå väldigt seriösa.  Hoppas det syns. Vi gör vårt jobb, sen när det finns tid för att leka - då leker vi.

Malmö FF vann matchen med 2-0 och går upp i delad serieledning. Dock har skåningarna en match mindre spelad än sina toppstridsrivaler.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×