Sören Åkeby - Eurosport
 
Fotboll > Allsvenskan

Åkeby räds lerpölar inför kvalet: "Trivs ju bäst på konstgräs"

Åkeby räds lerpölar inför kvalet: "Trivs ju bäst på konstgräs"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 10/11/2012 kl 13:53
Örjans Valls gräsmatta kan ställa till problem för GIF Sundsvall: "Det har regnat en del här nere", säger tränaren till eurosport.se.
 

29 poäng på 30 matcher räckte inte för "Giffarna". Allsvenskans nordligaste lag riskerar att rasa rakt ner i superettan när man ställs inför en kvaluppgörelse mot Halmstad BK. Tränare och sportchef Sören Åkeby menar att stämningen i truppen är på topp, däremot finns det ett annat orosmoln på himlen.

- Det som känns mest oroväckande just nu är fotbollsplanen på Örjans Vall. Det har regnat en del här nere och det kommer säkert att vara en del vatten- och lerpölar som kan ställa till problem, säger Åkeby till eurosport.se.

- Visst, det är lika för båda lagen men i och med att vi spelar och tränar på konstgräs kan det ju ställa till bekymmer.

Det blev två förluster och en oavgjord för Sundsvall i de tre sista allsvenska matcherna. Ändå är man positiv inför vad som komma skall.

- Vi har haft ett par fantastiska träningar under veckan. De har varit mycket bättre än i slutet av säsongen så det känns bra, säger Åkeby, som sen spekulerar i vad som kan bli avgörande i dubbelmötet.

- Laget med störst hjärta. Samtidigt måste man inse att det är kval och då är det "två halvlekar" som ska spelas.

60-åringen, vars meritlista som tränare är diger, har ett år kvar på sitt kontrakt men än så länge är framtiden inte spikad.

- Vi får se, jag har som sagt ett år kvar på kontraktet och trivs med det jag gör. Trots att jag har en lång karriär bakom mig skulle jag i alla fall inte ha svårt att motivera mig för en säsong i superettan. Saker och ting går ju upp och ner, inte bara i fotbollen utan även i verkliga livet, säger Åkeby.

Andreas Käck - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×