From Official Website
 
Fotboll > Allsvenskan

Ryska visumregler stoppade AIK: "Sett det vi behöver"

Ryska visumregler stoppade AIK: "Sett det vi behöver"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 22/08/2012 kl 15:49
AIK möter CSKA Moskva utan att ha sett laget på plats. Ryska visumkrav ställde till det. "Men vi har sett allt vi behöver se", säger AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic till eurosport.se.
 

På torsdag ställs AIK mot ett fruktat motstånd. Ryska storlaget CSKA Moskva kommer till nationalarenan Råsunda och i stort sett alla förväntar sig att ryssarna åker hem med en seger i bagaget. Nebojsa Novakovic tvekar inte om kvaliteten hos motståndet, men ser också möjligheter att såra laget.

- De har en väldigt bra offensiv. Lite sämre defensiv. De spelar 4-2-3-1 där de använder sig av två balansspelare och sedan är det fyra offensiva spelare. Är vi noggranna så kan vi få väldigt bra omställningslägen, säger han.

När AIK mötte isländska FH och polska Lech Poznan hade de svartgula studerat det kommande motståndet på plats. Det har man inte gjort den här gången.

- Vi lottades mot de på fredagen och sedan hade vi en chans att se laget på söndagen, men vi kunde inte ordna visum så snabbt. Det tar åtta dagar att få visum till Ryssland så tiden var för kort, säger Novakovic.

Men om AIK faller kommer det inte vara på grund av en sådan detalj, lovar "Nesh."

- Vi har sett alla deras matcher på dvd och vet allt vi behöver veta. Vi har helt klart en chans. Vi ser möjligheter att såra dem och vi vet att vi kommer att få våra chanser på Råsunda.

Enligt de jag pratat med så har CSKA egentligen bara ett sätt att spela, offensivt. Är det vad ni räknar med?

- Det de kan göra är att använda två balansspelare i Rasmus Elm och Pontus Wernbloom. Senast var Wernbloom avstängd och då spelade de egentligen bara med Rasmus som defensiv balansspelare. Samtidigt är ytterbackarna jävligt offensiva. Jo, de kommer att gå framåt. Det som avgör hur mycket är vilka spelare de spelar med.

Daniel Sjöberg - eurosport.se.

Matchen spelas den 23 augusti kl 19.00 direkt på Eurosport och Eurosport Player.

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×