From Official Website
 
Fotboll > Allsvenskan

AIK vill växa med nya arenan: "Har en chans att växla upp"

AIK vill växa med nya arenan: "Har en chans att växla upp"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 16/08/2012 kl 15:25
Inför säsongen kom Celso Borges. Sedan följde Daniel Majstorovic. Nu Henok Goitom. AIK ser ut att rusta för guld. "Vi har en chans att växla upp i volym på egentligen alla områden", säger sportchefen Jens T. Andersson till eurosport.se.
 

När AIK sålde Mohamed Bangura och Teteh Bangura förväntad sig många att pengarna som kom in skulle användas till en storsatsning. AIK har dock valt att bygga långsamt. Inför årets säsong kom visserligen Celso Borges, men han var den ende etablerade spelaren. Under sommaren har det dock smällt till. Först kom Daniel Majstorovic från Celtic och sedan alltså Henok Goitom

- Vi har burit in två erkänt väldigt, väldigt skickliga fotbollsspelare med internationell erfarenhet i det här fönstret. Till det har också Ibrahim Moro kommit som är en ung spelare, men också förhållandevis etablerad utifrån hans förutsättningar. Men framförallt Daniel och Henok är givetvis värvningar som lyfter oss direkt, säger Jens T. Andersson.

Nästa år spelar AIK på den nya nationalarenan och det tycks som om klubben nu siktar mot att göra en topprestation första säsongen under nytt tak.

- Absolut. Vi har sagt att det här året och nästa år är två av de viktigaste åren i klubbens historia tror jag, just utifrån arenabytet. Vi har en chans att växla upp i volym inom egentligen alla områden. Då kommer de sportsliga resultaten också vara viktiga, säger sportchefen.

Är truppen färdig nu?

- Jag tror aldrig att man är färdig i ett truppbygge. Det är liksom en levande organism i den bemärkelsen att det händer saker givetvis. Vi har vår strategi och vi kommer att fortsätta jobba utifrån den. Sedan att det ska ramla in sådär jättemånga fler spelare i det här fönstret, det håller jag inte som troligt.

Är det spelare på väg ut?

- I nuläget är det inte så jätteaktuellt.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×