AIK jublar - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Gustavsson "Vi är inte med för att se och lära"

Gustavsson "Vi är inte med för att se och lära"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 31/08/2012 kl 14:35
PSV Eindhoven, Napoli och Dnipro Dnipropetrovsk. Har man slagit ut CSKA Moskva skrämmer inte motståndet. "Vi är inte med för att se och lära", säger AIK:s Daniel Gustavsson till eurosport.se.
 

Helsingborg var redan där. AIK skulle möjligen få ta nya tag nästa år. Efter förlusten hemma mot CSKA Moskva, 0-1, skulle ju de svartgula åka ur. Det var experter, amatörer och alla andra överens om. AIK-spelarna lyssnade som bekant inte. Seger med 2-0 i Moskva och idag hann laget knappt landa innan det var dags att lotta gruppspelet.

Spelarna följde det på träningsanläggningen på Karlberg och efteråt var Daniel Gustavsson rätt nöjd med hur det hade blivit.

- Det ska bli riktigt kul. Speciellt två lag är ska bli kul att möta, PSV och Napoli.

Hade du någon drömgrupp?

- Nja, när de hade gått förbi Lliverpool och Tottenham så spelade det inte så stor roll längre.

AIK är det lägst rankade laget i gruppen och ska inte kunna gå vidare. Men sådant lyssnar som bekant inte spelarna på.

- Det är klart att det kommer att bli tufft, men kan man slå ut ett lag som CSKA som väl var ett av de bättre i hela tävlingen så kan man slå alla lag. Vi är inte med för att se och lära utan vi kommer att köra. Det blir väldigt inspirerande.

Ni skräms inte av något lag?

- Det är bra lag som sagt, men vi kommer att göra det vi har gjort. Jobba hårt och vara ödmjuka inför uppgiften.

Samtidigt pågår en allsvenska mitt i alltihopa och på söndag väntar Helsingborg på hemmaplan. Lätt att förlora fokus, men det tror inte Daniel Gustavsson är någon fara.

- Nej. Vi är med i den allsvenska guldstriden och det är en väldigt viktig match. Det enda det här har betytt är att vårt självförtroende har stärkts.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×