Anton Tinnerholm Åtvidaberg Lalawele Atakora AIK 2012 - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

AIK:s tuffa taktik knäckte ÅFF: "Vi ville ge dem mycket stryk"

AIK:s tuffa taktik knäckte ÅFF: "Vi ville ge dem mycket stryk"

Av Eurosport
I den här artikeln
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 22/07/2012 kl 21:52
AIK fick revansch på Åtvidaberg. Tack vare tufft spel. För tufft, tyckte Magnus Eriksson. "Det var stenhårt i ryggen", säger ÅFF-anfallaren till eurosport.se.
 

2-0-förlusten i Åtvidaberg lärde AIK en värdefull läxa. Allsvenskans hetaste anfallspar måste stoppas genom tufft spel. Nästan för tufft. Magnus Eriksson och Viktor Prodell gjorde varsitt mål och var sin assist i första mötet lagen emellan. Nu kom de nästan ingenstans när AIK vann med 1-0 på Råsunda.

- Vi upplevde inför matchen att det är väldigt få matcher som deras anfallspar har fått mycket stryk. Så målet var att ge de så mycket stryk som möjligt utan att dra på sig alltför många frisparkar nära mål. Jag tycker att (Niklas) Backman, "Pertan" (Per Karlsson) (Martin) Lorentzson och "Nisse" (Nils-Eric Johansson) smiskar på dem ganska bra och de fick ta det. De blev lite griniga, fast de är fortfarande starka och skapar problem. Vi ville ha en så fysisk match som möjligt och det fick vi. Så det är vi nöjda med, säger AIK-tränaren Andreas Alm.

Magnus Eriksson var inte lika nöjd med hur matchen utvecklade sig.

- Det kändes okej, inget mer. Det var en speciell match att spela och det var en kamp där ute som domare (Andreas) Ekberg tillät och det tycker jag att han... han kompenserar i 90 minuter och det är skitsvårt att spela då. Det är kompensationer hit och dit och det är jobbigt.

Han fortsätter.

- Det var stenhårt i ryggen. Man kan inte göra så mycket när man har de där hängande över axlarna och även fast vi försöker få med oss frispark så får vi dem emot oss eller ingenting. Det är frustrerande. Jag tycker... usch, nä, det var inget bra.

Du är inte nöjd med domaren?
- Nä, jag tycker inte alls den är bra och det står för mig i alla fall och jag tror att AIK-spelarna tycker likadant. Det är samma för AIK-spelarna, säger han.

Men resultat styr tanken, som det brukar heta hos AIK-tränaren, och hos de svartgula spelarna var det bara leenden efter segern som förde upp laget på fjärde plats i den allsvenska tabellen. Och den tuffa taktiken hyllades.

- Det är det man måste göra mot bra spelare. Vi vet att de är bra offensivt, både Mange och Prodell så att då måste man ta det lite hårdare. Jag tycker att Backman och Pertan skötte det helt perfekt i mitten, säger matchvinnaren Lorentzson som gjorde matchens enda mål i samband med en hörna i slutet av första halvlek.

- Den går över mig och då försöker jag gå in i boxen ifall den dimper ner och det gör den och då var jag först på den, säger han.

Även Niklas Backman var av förklarliga skäl nöjd efteråt.

- Vi hade några härliga dueller och det spelet gillar jag och den kampen vann vi till slut. De skapar inte så mycket även om de är starka, säger han om matchen i matchen mot Prodell och Eriksson.

Magnus var inte nöjd med domaren, vad säger du?
- Han är också en spelare som gillar att spela fysiskt. Han är säkert besviken över att de förlorade. Vi vann och domaren var bra... (skratt).

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×