Stefan Ishizaki Johan Larsson Elfsborg mot Gais 2012 - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Ishizaki hjälte i sin comeback: "Kan bli mycket viktigt"

Ishizaki hjälte i sin comeback: "Kan bli mycket viktigt"

Av Eurosport
I den här artikeln
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 30/09/2012 kl 19:49
Elfsborg är tillbaka i serieledning. Stefan Ishizaki visade hur viktig han är när han sänkte Örebro SK med matchens enda mål. "I slutändan på den här säsongen kan det vara mycket viktig", säger han efter 1-0-segern.
 

Elfsborg visste om resultatet i Sundsvall där AIK vunnit när de klev in till matchen mot Örebro SK. Man var i behov av en seger och det syntes i inledningen där hemmalaget trummade på ordentligt. De första 20 minuterna ägde Boråsgänget fullständigt. Framförallt firade blixtsnabbe Niklas Hult och comebackande Stefan Ishizaki stora triumfer på respektive kant.

- Det var ungefär en väntad matchbild. Vi krigar på, försöker pressa rätt högt, vi försöker vinna mycket boll på deras planhalva. Sedan när vi väl får den, mycket spelvändningar och dra isär deras lag. Jag tycker att vi har varit helt okej, men vi kan lite till, säger Ishizaki till C More.

Ja, det hade behövts lite till, för Elfsborg fick aldrig in bollen. Man fortsatte att vara det bättre laget, men när man gick ut till halvtidsvilan var det tredje mållösa halvleken i rad på Borås Arena.

- Vi måste bara fortsätta tro på det vi gör och fortsätter vi så här så kommer bollen att trilla dit förr eller senare. Jag tycker inte Örebro skapar egentligen någonting så fortsätter vi bara så här så kommer bollen att trilla in, säger Ishizaki i halvtid.

Han fick rätt, men det satt hårt åt. För början av andra halvlek var lika svag som andra halvan av den första och det såg trubbigt ut. Elfsborg var det bättre laget, men man hade svårt att skapa chanser. Det krävdes att poängkungen i Elfsborg klev fram. På en långboll från Oscar Hiljemark tog Ishizaki emot med högern och lobbade med vänstern in matchens enda mål över en felplacerad Tomer Cencinski i Elfsborgs mål.

- I slutändan på den här säsongen kan det vara mycket viktigt, men man har väl gjort några snyggare, säger han till C More och berättar sedan om fullträffen:

- Jag måste göra en bra mottagning eftersom jag har en gubbe i ryggen. Sedan när jag tittar upp ser jag att keepern är på väg ut och då är min första tanke att lobba den. Tyvärr får jag den inte på min högerfot utan på vänstern, men det gick bra ändå, skrattar han.

Jörgen Lennartsson var mycket nöjd med att ha just Ishizaki tillbaka efter en skadad som höll mittfältaren borta i tre matcher.

- Han är en viktig spelare för oss, dels för att han har en bra fotbollshjärna. Han tar bra beslut. Sedan är han även en poängspelare. Han gör mål och han gör assist. Han skapar målsituationer eftersom han har en bra fot och en bra hjärna och den kombinationen är ganska bra att ha på motståndarens sista tredjedel. Så det känns bra att ha "Ishi" tillbaka med den klassen han har hållit i stort sett hela året när han har spelat, säger Elfsborgs-tränaren till C More.

Och Ishizaki ser ut att kunna bli en nyckelspelare hösten ut nu.

- Jag har tränat två hyfsade pass fram till idag utan att få några bakslag och det var därför jag beslutade att spela. Så blir det ingenting till imorgon så kan jag bara köra på resten av Allsvenskan, säger han.

Segern innebär att Elfsborg är tillbaka i serieledning. Nu får man vänta ut BK Häckens resultat i derbyt mot IFK Göteborg. Vinner Häcken glider Elfsborg ner till andra plats på grund av sämre målskillnad, annars behåller de sin förstaplats där man i dagsläget är två poäng före AIK.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×