KALMAR 20120715 Kalmars Melker Hallberg (tv) kramas om av Archford Gutu efter att ha gjort ledningsmålet 2-1 under söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Kalmar FF och IF Elfsborg i Guldfågeln arena i Kalmar. Jörgen Skjelvik (th) skyndar till för att g - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Kalmars 16-åring avgjorde mot Elfsborg

Kalmars 16-åring avgjorde mot Elfsborg

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 15/07/2012 kl 21:01
Matchen mellan Kalmar och Elfsberg såg ut att sluta oavgjort. Då klev 16-årige Melker Hallberg fram och avgjorde med ett drömmål. Serieledande Elfsborg har bara tagit en poäng efter EM-uppehållet.
 

Är en ny allsvensk stjärna född?

Med bara en minut kvar av ordinarie tid så fick 16-årige Melker Hallberg tag i bollen, gjorde bort en anfallare och stänkte in 2-1 till Kalmar hemma mot Elfsborg.

- Ja, det var skönt. Jag brände två i Europa League-kvalet så jag tänkte - nu får den sitta, säger superlöftet till Canal plus efter sitt första allsvenska mål.

Kalmars tränare Nanne Bergstrand var självfallet nöjd med sin unge adept.

- Roligt när spelare vågar kliva fram trots ung ålder. Segern är rättvis med tanke på chanserna.

Serieledarna Elfsborg har nu endast tagit en poäng av nio möjliga efter EM-uppehållet.

SVENSSON GAV ELFSBORG LEDNINGEN

Det var livrem och hängslen på från Elfsborgs sida i första halvlek. De hade nio spelare, minst, på rätt sida bollen i försvarsspelet. Ett försvarsspel som sjönk djupare och djupare. Kalmar tackade för den extra tid de fick i uppspelsfasen och dominerade bollinnehavet.

Men Elfsborgs försvarsspel var effektivt. Visst Kalmar hade mycket boll, men svårigheter att skapa några klara chanser.

I stället kom 0-1 som en blixt från klar himmel.

Kalmarförsvaret gav Anders Svensson fick ett ögonblicksläge när Ishizaki tappade bollen i en dragning, mittfältaren var inte sen att utnyttja det och smekte in matchens första mål.

Men Kalmar fick fortsätta att ha mycket boll och med bara en minut kvar av första kom kvitteringen. Jörgen Skjelvik slog hörnan som Daniel Mendes nickskarvade i mål.

VANN RÄTTVIST

I andra halvlek fortsatte Elfsborg att försvara sig med allt de hade och lämnade över bollinnehavet till Kalmar.

Elfsborg kom dock i några snabba omställningar, men utdelningen blev inte mer än hörna - som bäst.

I stället kunde morgondags stjärna avgöra. 16-årige Melker Hallberg missade i torsdags två frilägen i Europa League-matchen mot Cliftonville. När en minut återstod av matchen mot Elfsborg så fick han bollen till höger.

Hallberg gjorde bort en Elfsborgsförsvarare och dunkade in avgörande 2-1.

TT/eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×