Mjällby - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Mjällby håller i miljonerna trots bottenstrid

Mjällby håller i miljonerna trots bottenstrid

Av Eurosport
I den här artikeln
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 15/07/2011 kl 11:28
Pengar i kassan. En bottenplacering i Allsvenskan. Det är lätt att se anledningar för Mjällby att spendera stora pengar på att hitta en forwardsförstärkning. "Jag tror inte att det är facit. Det finns inga garantier bara för att man köper dyrt", säger sportchefen Thomas A. Borstam till eurosport.se.
 

Det är en ovan situation för Thomas A. Borstam. I åtta år har han jobbat i Mjällby AIF och under den tiden har utvecklingen alltid varit spikrak.

- Kurvan har alltid pekat uppåt. Samtidigt är det väl naturligt att det blir ett lite hack i kurvan. Vi ska klara av det här, men det kommer att bli en tuff uppgift. Det är 14 omgångar kvar och varje match blir en cupfinal för oss nu, säger han.

Mjällby, förra årets stora överraskning i Allsvenskan, ligger näst sist och har sålt sin forwardsstjärna Moestafa El Kabir. Vem som ska ersätta har diskuterats länge och många namn har nämnts. Nyligen gjorde man klart med ett lån av IFK Göteborgs Pär Karlsson, men det stannar väl inte där, eller?

- Vi tittar på alternativ. Det kan ju bli så också att vi tappar andra spelare och vi ska ha en så bra trupp som möjligt under hösten, säger Borstam kryptiskt.

Försäljningen av El Kabir betydde ett stort kassatillskott, men tro inte att det betyder någon jättesatsning av Mjällby.

- Pengarna ska räcka till mycket. Vi växer på alla områden. Visst vore det kul om allt kunde gå till att utveckla fotbollen, men det fungerar inte, säger Borstam.

Ni känner inte att ni är för smarta/snåla med pengarna och riskerar er allsvenska plats genom att inte köpa etablerat?

- Jag förstår vad du menar, men jag tror inte att det är facit. Det är inte säkert att man får något som passar bra i Mjällby bara för att man köper dyrt. Det finns inga sådana garantier.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×